Geopend van dinsdag t/m zondag
Museumschatjes

Ontdek de museumschatten van Kasteel Heeswijk!

Bezoek gratis het kasteel met het project Museumschatjes van Erfgoed Brabant. Van oktober 2019 t/m februari 2020 voor alle groepen 5 t/m 8 van basisscholen in Noord-Brabant. Er zijn nog enkele data beschikbaar in december, januari en februari 2020!

museumschatjes_2012_kleinvk
Ontdek de museumschatten van Kasteel Heeswijk!

Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes.

Voor het bezoek aan het kasteel worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Download de powerpresentatie kasteel museumschatten en behandel deze in de les voorafgaand aan je bezoek aan Kasteel Heeswijk.

Reserveren? Dat kan vanaf eind augustus 2019! Ga naar de button Bestel tickets, kies de datum van je bezoek en bestel het benodigde aantal tickets voor je klas. Vergeet niet op de dag van bezoek het originele voucher van Erfgoed Brabant in te leveren (zonder voucher moeten we helaas alsnog de kosten voor kasteelbezoek in rekening brengen). Duur van de rondleiding ong. 1 uur.

 

Het project Museumschatjes is alleen toegankelijk voor basisscholen uit Noord-Brabant