in vogelvlucht

Bekijk vanuit huis alvast in vogelvlucht de bijna 1000 jaar geschiedenis van het kasteel. 

Een glimp van de mooi ingerichte stijlkamers, kunstwerken en bijzondere verzamelingen, want ja dat was de baronnen Van den Bogaerde niet vreemd.

Bij je bezoek aan het kasteel, voegen we nog een vleugje extra nostalgie toe: de klank in de diverse kamers, de reuk van de diverse soorten hout, het kraken van de vloeren en de bijzondere verhalen. Want 1000 jaar geschiedenis is natuurlijk niet in enkele minuten te vangen. 

een vlaming wordt brabander

André Jean Louis baron van den Bogaerde van Terbrugge, afkomstig uit Waesmunster destijds Gouverneur van de koning in Noord-Brabant is de bekendste bewoner geweest van Kasteel Heeswijk. Hij leefde er met zijn gezin van 1835 tot aan zijn dood in 1855. In dit mooiste kasteel van Brabant is nog steeds te ervaren hoe een 19de-eeuwse adellijke familie woonde, in welke vertrekken, met welke huisraad geleefd en wat er aan de wanden hing. 

Schoolwerk klaAr? speuren maar!

Zeg superspeurders, zoeken jullie mee in het digitale kasteel?

1. Loop door het kasteel naar de keuken en tel hoeveel koperen pannen op het fornuis staan. Hoeveel tel je er?

2. In een oud kasteel was geen stromend water en dus ook geen toilet zoals wij die kennen. Het toilet bestond uit een klein kamertje met een houten plank en een rond gat erin, meestal geplaatst boven de gracht. Zo’n kamertje heet Het gemak. Kun jij het gemak vinden in het kasteel?

3. Hoeveel bedden kom je tegen bij je speurtocht door het kasteel? Heb je ze allemaal geteld?

 

HET ÉCHTE WERK​

Heerlijk ronddwalen door bijna 1000 jaar geschiedenis! Ga mee op ontdekkingsreis door de de zalen, gangen, kamertjes, kelders en torens van Kasteel Heeswijk. Beleef de pracht van vervlogen tijden en laat je verrassen door de tijdloze grandeur van Het Kasteel van Brabant.