Tickets

Het is niet (meer) verplicht. Wil je zeker zijn van een bepaald tijdstip, dan adviseren we het wel. Dit kan via de knop Koop Tickets boven aan deze pagina. Voor grotere evenementen zoals Sinterklaas adviseren we zeker vooraf te reserveren. Het ticketmenu geeft de juiste tarieven en beschikbare data en tijden weer.

Tickets kunnen tot 24 uur van tevoren gewijzigd worden, via de link in de ontvangen mail.

Ja, het is ook mogelijk tickets aan de kassa van het kasteel te kopen. Op drukke dagen of tijdens evenementen kan het voorkomen dat een tijdsblok is uitverkocht.

De kasteeltuin binnen de muur is onderdeel van het museum. Hiervoor is een kasteelticket nodig.

Nee, dat hoeft niet. De tickets kunnen ook vanaf de mobiele telefoon gescand worden. 

Let op: vouchers van AH actie, Postcode- en vriendenloterij dienen wel ingeleverd te worden bij de kassa.

Vooraf reserveren is niet (meer) verplicht. Wel raden wij het aan op drukke dagen of tijdens evenementen. Vergeet niet de vouchers mee te nemen en in te leveren bij de kassa van het kasteel.

Ja, het is ook mogelijk de kinderactiviteit bij de kassa te kopen. 

Sommige kinderactiviteiten bieden we ook aan als extra product bij je webticket, dan verschijnt dit veld in beeld na je keuze van de entreetickets. 

Ja, de Museumjaarkaart en Museumkids kaarten zijn geldig op het kasteel.

Nee, helaas niet. Bestel de kaart online op Museum.nl. Houd rekening met een wachttijd van gemiddeld 5 dagen.

Toegankelijkheid

In de kasteeltuin is een maquette om een tastbare indruk te geven van het kasteelcomplex. In de museumruimten met historische interieurs kan niets aangeraakt worden, maar in de kelders, Wapenzaal en IJzertoren zijn tastbare objecten aanwezig. Een groepsrondleiding (30€ per gids + entreetarief p.p.) voor visueel gehandicapten is aan te vragen via reserveren@kasteelheeswijk.nl 

Alle ruimten op de begane grond zijn toegankelijk. In het Koetshuis (horeca) is een stoellift naar de eerste verdieping. Op de verdiepingen van de museumgebouwen en naar de kelders zijn veel trapjes, opstapjes en nauw doorgangen. Hier zijn rolstoelen, rollators niet toegestaan. Buggy’s worden geparkeerd in de garderobe of de daarvoor aangewezen plek.

Een scootmobiel, electrische rolstoel mag en kan uitsluitend in de kasteeltuin, op de pleinen en in de Wapenzaal (trouw/concertzaal).

Je kunt een rolstoel reserveren voor een bezoek aan de begane grond van het kasteel via reserveren@kasteelheeswijk.nl (De rolstoel mag niet buiten het kasteel).

Nee, in het kasteel is geen lift aanwezig. In de andere gebouwen zijn geen liften. Het kasteel heeft op de verdiepingen diverse trapjes en opstapjes.

Er is een stoellift naar de bovenverdieping van het Koetshuis (horeca). Deze is alleen toegankelijk voor horeca- en vergaderarrangementen.

 Dinsdag t/m zaterdag aan het begin en einde van de dag. Schoolvakanties zijn drukke weken.(de ticketverkoop sluit om 16.30 uur)

 

Voor minder validen is een parkeerkaart beschikbaar voor de kleine parkeerplaats aan de achterzijde van het kasteel. Afzetten van gasten voor de poort kan op aanvraag, waarna de auto moet worden geparkeerd op de kleine parkeerplaats. Aanvragen voor parkeerkaarten en afzetten van gasten kan via onderstaand contact formulier.

Een plattegrond à € 1,00 geeft een toelichting op de museumroute. Ook de app geeft tekstuele uitleg en er zijn enige educatieve teksten langs de route in de kelder. Je kunt een groepsrondleiding voor slechthorenden à € 30 per gids, naast het entreetarief aanvragen via reserveren@kasteelheeswijk.nl

Het entreetarief voor rolstoelgebruikers is €7. Het tarief is aangepast omdat de bovenverdieping en de keldergewelven niet rolstoeltoegankelijk zijn. Per rolstoelgebruiker is 1 begeleider gratis.

Een plattegrond à € 1,00 geeft een toelichting op de museumroute. Ook de app geeft tekstuele uitleg en er zijn enige educatieve teksten langs de route in de kelder. Je kunt een groepsrondleiding voor slechthorenden à € 30 per gids, naast het entreetarief aanvragen via reserveren@kasteelheeswijk.nl

Route en Parkeren

Parkeren aan de Kanaaldijk Noord, Heeswijk-Dinther is gratis. Voer in de navigatie in: Parkeerplaats Kasteel Heeswijk

5 à 10 minuten over de historische oprijlaan. 

In de laan voor het kasteel is een ruime fietsenstalling aanwezig.

Fietsen (ook wielrenfietsen zonder slot) zijn binnen de kasteelpoort niet toegestaan.

Er zijn 6 oplaadpunten bij de fietsenstalling voor de brug van het kasteel.

Op dit moment zijn er helaas nog geen oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Overige vragen

Binnen de gebouwen zijn alleen officiële hulphonden toegestaan. Buiten de gebouwen zijn alle honden -aangelijnd- toegestaan. Er is geen bench aanwezig.

De gehele route door de kasteelgebouwen en kasteeltuin met de audiotour duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt tussentijds een pauze houden Bij de Barones. Bewaar je entreebewijs om weer verder te gaan of vraag om een stempel.

Op diverse plekken in het kasteel is de app te downloaden via een QR code.

Goed voorbereid op stap, download dan alvast thuis de app  download audiotur Kasteel Heeswijk spreekt!

Ja, voor bezoekers aan het kasteel en gasten Bij de Barones is gratis wifi aanwezig.

De garderobes in het kasteel en Bij de Barones (horeca) zijn onbewaakt. In het museum zijn tevens een beperkt aantal kluisjes met sleutel (gratis) beschikbaar. 

Als de rugzak op de buik wordt gedragen mag deze in het kasteel. In alle andere gevallen kun je deze in een kluisje in de garderobe doen of afgeven bij een vrijwilliger.

Het is niet mogelijk je kinderwagen/buggy mee te nemen in het kasteelmuseum. Je kunt deze parkeren in de garderobe. We adviseren een draagzak mee te nemen voor de allerkleinsten. 

Zonder flitslicht of ander kunstlicht mogen foto’s en filmpjes worden gemaakt voor privégebruik (uiteraard alleen met handcamera’s en niet met statief). Houd rekening met de privacy van andere aanwezigen en belemmer de doorgang niet.

Voor een (professionele) fotoreportage zijn andere voorwaarden van toepassing, zie fotoreportage

Het kasteel en landgoed liggen in de no-drone zone van vliegvelden Volkel en Eindhoven. 

Drone-opnames zijn alleen toegestaan tijdens geboekte fotoreportages, maximaal tot dakhoogte van het kasteel en zonder inbreuk op de privacy van bezoekers die niet tot het geboekte gezelschap horen.

Nee, meegebrachte etenswaren en dranken kunnen worden genuttigd buiten de kasteelgracht.

Groepen vanaf 8 personen ontvangen wij graag na reservering. Mail je aanvraag naar reserveren@kasteelheeswijk.nl 

Op het terras nemen wij geen reserveringen aan.

Gevonden voorwerpen bewaren wij maximaal twee weken bij Front Office. Je kunt je verlies melden per mail aan info@kasteelheeswijk.nl

De Schat van 5 december

De schat van 5 december is te bezoeken tijdens de openingstijden van het kasteel:

di t/m zo tussen 10 en 17 uur (laatste ticketverkoop en horecaservice 16.00 uur).

Om teleurstelling te voorkomen raden wij aan vooraf te reserveren.

Bestel je tickets via: https://www.kasteelheeswijk.nl/sint-op-het-kasteel/

 

Voor een prikkelarm museumbezoek op dinsdag t/m vrijdag gelden de reguliere entreetarieven van het kasteel: kijk op Plan je bezoek

Voor de extra feestelijke weekenden met Sint en Piet zijn de tarieven: 10 euro v.a. 4 jaar en 15 euro voor volwassenen. De Museumkaart is deze dagen geldig met een toeslag. Overige kortingsacties gelden in de Sinterklaasweekenden niet.

Ja, tijdens De Schat van 5 december is de museumkaart alle dagen geldig. Tijdens de extra feestelijke weekenden wordt een toeslag berekend van €3 voor zowel kinderen als volwassenen.

Het is niet mogelijk je kinderwagen/buggy mee te nemen in het kasteelmuseum. Je kunt deze parkeren in de buggy tent voor het Koetshuis. We adviseren een draagzak mee te nemen voor de allerkleinsten. 

Van dinsdag t/m vrijdag tijdens het prikkelarme museumbezoek zijn Sint en Piet niet aanwezig. Een geschikt uitje voor de allerkleinsten en voor wie het toch wel een beetje spannend vindt.

In de extra feestelijke weekenden zijn Sint en Piet aanwezig en hebben ze traditiegetrouw een kleine surprise voor de kinderen v.a. 4 jaar.

Contact

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Neem dan contact met ons op