kopje koffie?

Bij de Barones serveren we heerlijke verse koffie. Van een latte van de Barones met bastogne tot aan verse gember thee met sinaasappel. 

 Een kijkje in de gebaksvitrine verraadt de guilty pleasures van de barones! Laat je verrassen door een wisselend vers assortiment gebakjes van huisbakker Doomernik. 

spreken we iets af?

Terras: op dit moment hanteren we op het terras het ‘reserveren aan de deur’ principe. Kom gezellig langs.

Even wachten? Een rondje rondom het kasteel is zeker een aanrader!


Binnen Bij de Barones: reserveren hiervoor kan telefonisch 0413-292024 (ook voor groepsboekingen)


lunchen in het koetshuis

Na je kasteelbezoek, wandeling of fietstocht is het heerlijk vertoeven in het Koetshuis Bij de Barones. 

Bij de Barones kun je genieten van een gezonde lunch met kasteelgemaakte ingrediënten. Keuze uit luxe broodjes, knapperige salades, verrassende tosti’s en kasteelgemaakte soepen. Ook aan de kleine ridders en prinsessen is gedacht. 

u weet vast wel wie ik ben

Welkom! U weet natuurlijk wel wie ik ben, maar toch stel ik me graag even aan u voor.

Albertine Renira Alexandra van Heeckeren van Kell is de naam. Ik ben geboren in Londen in 1899, en mijn huwelijk met Baron Willem van den Bogaerde bracht mij in 1940 naar Heeswijk. Een goede partij, maar vergis u niet, ik was zelf ook niet van de minste afkomst. Niet voor niets werd ik gekozen als hofdame van koningin Wilhelmina en bruidsmeisje van prinses Juliana. Wist u dat zij het kasteel zelf ook wel eens een bezoek gebracht heeft?

Mijn echtgenoot, Baron Willem van den Bogaerde, was de laatste eigenaar van kasteel Heeswijk. Door problemen rondom een erfenis konden we echter niet het kasteel betrekken, maar woonden we hier, in het koetshuis. Ook een geriefelijk onderkomen, zoals u ziet.

Ik ben altijd graag betrokken geweest bij lokale initiatieven en verenigingen. Ook heb ik het als een van mijn taken gevoeld Kasteel Heeswijk zoveel mogelijk in ere te herstellen, en monument en collectie veilig te stellen voor de toekomst. Komt u gerust een keer kijken. Maar geniet toch vooral eerst van de zaligheden!