ORDER
TICKETS
HERE

Geopend van dinsdag t/m zondag
Vrienden

Kasteel Heeswijk is één van de vier top monumenten van de provincie Noord-Brabant.

Als Vriend van de stichting Vrienden en Beschermers van Kasteel Heeswijk draagt u bij aan het succesvol in standhouden van een uniek historisch monument

Er is veel nodig om dit mooie kasteel in al zijn historische glorie te laten voortbestaan en met de financiële steun van onze vrienden en beschermers hebben wij in het verleden al veel kunnen realiseren.Wij zorgen er op deze manier voor dat een stukje cultureel erfgoed behouden blijft. De samenwerking tussen de Vrienden en het Kasteel is innig en samen verzorgen wij voor de Vrienden leuke extra”s.

Beleid volgens de statuten; de stichting voert de volgende activiteiten uit:

  • sponsort activiteiten in en rondom het kasteel;
  • bevordert vrijwilligerswerk ten behoeve van het kasteel;
  • verzorgt publicaties;
  • organiseert (studie) bijeenkomsten;
  • verwerft en stelt voorwerpen dan wel gelden ter beschikking voor de verzameling van het kasteel

Wat kan een vriend voor een bedrag vanaf Euro 30,00 p.p. per jaar verwachten:

  • Gift is fiscaal aftrekbaar (Geefwet 2012)
  • Gratis entree voor 1 persoon
  • Uitnodiging voor tenminste 1 vriendenmiddag met lezing en drankje
  • Digitale nieuwsbrief per e-mail
  • 10% korting bij aankopen in de kasteelwinkel.

De jaarlijkse schenking aan het kasteel bedraagt tenminste 80% van de donaties van het voorgaande jaar. Zo weet u welk aandeel van uw bijdrage wordt besteed aan een project, en welk aandeel aan de organisatiekosten zoals de vriendenmiddag.

verslag vriendendag 14 april 2019

Jaarverslag Vrienden 2018

 

Hoe wordt u Vriend en Beschermer?

Heel eenvoudig: vul onderstaand formulier in en de secretaris van de Stichting Vrienden en Beschermers Kasteel Heeswijk neemt contact met u op. Vooraf telefonisch contact? Dat kan via 0653427456 /  073 5474536 de heer N. van de Meer, mail: st.vriendenkasteelheeswijk@gmail.com

U bent al Vriend vanaf € 30,00 p.p. per jaar. Natuurlijk is een hoger bedrag meer dan welkom. Een donatie van € 1250,00 maakt u tot “Vriend voor het Leven”.

IBAN: NL84RABO0129893765 t.n.v. St.Vrienden en Beschermers Kasteel Heeswijk

RSIN: 8048.39.979 – KvK:41086051

 

Bestuur

Voorzitter : Willem van Hezewijk

Secretaris: Nico van der Meer

Penningmeester: Jos Viguurs

Lid: Hanneke van der Velden – van der Ree

Lid: Joukje de Jong

 

De bestuurders ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

 

Project 2018/2019

Met dank aan de Vrienden en Beschermers is degerestaureerde kroonluchter salon kroonluchter in de Salon gerestaureerd en terugplaatst.

Project 2017/2018

De Bechsteinvleugel is in november 2017 aan het kasteel geschonken: voor 50% door de Vrienden en Beschermers en voor 50% door de vorige eigenaren.

Ook heeft de Stichting Vrienden en Beschermers van Kasteel Heeswijk bijgedragen aan de blindenmaquette van het kasteel, deze maquette heeft een mooie plaats in de Kasteeltuin gekregen.

Project 2016/2017

In 2016/2017 droegen de Vrienden bij aan het project Tuinbeelden. De twaalf kwetsbare marmeren beelden in de fraaie Copijntuin worden binnen veilig gesteld en in de tuin komen weerbestendige replica’s. kh-flyer-tuinbeelden

Het geadopteerde beeld is de 18e-eeuwse putto ‘Zomer’. De actie voor de tuinbeelden willen wij ook inzetten om meer vrienden te werven. Als u nieuwe Vrienden kunt aanbrengen, waarderen wij dit bijzonder!

 

Word Vriend van Kasteel Heeswijk