ORDER
TICKETS
HERE

Geopend van dinsdag t/m zondag
Middelbaar onderwijs

Het Kasteel van Brabant bestaat bijna 1000 jaar. Door de jaren heen is het kasteel veelvuldig verbouwd, dit is goed te zien aan de diverse bouwstijlen. Nieuw voor Middelbare scholieren: beleef de rijke bouwgeschiedenis van de 4 TOPmonumenten met de VRQuest!

Voor deze doelgroep biedt Kasteel Heeswijk als – een van de 4 TOPmonumenten van Brabant – een belevenis aan over de bouw van monumenten en ambachten aan de hand van een VR- experience! op het vlak van de ambachten, door ze op een andere manier naar onze historie te laten kijken. VR-Quest is een interactieve speurtocht op zoek naar de mooiste ruimte van elk topmonument

Hoe gaat het in zijn werk? Leerlingen bereiden zich vooraf online voor en ervaren tijdens het bezoek de beleving op een eeuwenoude plek in een historisch landschap. Vervolgens kunnen leerlingen een bezoek brengen aan het kasteel om de diverse bouwstijlen zelf te bekijken. Een opdracht vanuit school, maak een foto van … maakt de opdracht af.

Scholen bestellen vooraf online het digitale lespakket incl. 5 VR brillen. Kosten € 10,00 per leerling incl. bezoek aan het kasteel. (extra VR brillen nodig: € 7,00/st).

Download de docentenhandleiding alvast hier: VR-QUEST docentenhandleiding (V1.0)

 

Museumschatten

Het project Museumschatten van Erfgoed Brabant geeft nu u ook Middelbare scholieren de gelegenheid kennis te maken met erfgoed in Brabant. Meer informatie project museumschatten-boekje-2018-web.

 

 

Aanvraagformulier schoolbezoek