kopje koffie?

Bij de Barones serveren we heerlijke verse koffie. Extra lekker zijn de koffiespecials zoals Karamello Latte en Choco Latte of wat vind je van een Pumpkin Spice? Of een Verwenkoffie Van de Barones  met – slagroom – likeurtje – koek van bakkerij Doormernik? 

 Een kijkje in de gebaksvitrine verraadt de guilty pleasures van de barones! Laat je verrassen door een wisselend vers assortiment gebakjes van huisbakker Doomernik. 

spreken we iets af?

Terras: Op het terras hanteren we het ‘reserveren aan de deur’ principe. Kom gezellig langs.

Binnen Bij de Barones: reserveren is mogelijk in combinatie met kasteelbezoek, via onderstaand formulier of telefonisch tijdens openingstijden kasteel: 0413-292024

lunchen in het koetshuis

Na je kasteelbezoek, wandeling of fietstocht is het heerlijk vertoeven in het Koetshuis Bij de Barones. 

Bij de Barones kun je genieten van een gezonde lunch met kasteelgemaakte ingrediënten. Keuze uit luxe broodjes, knapperige salades, verrassende tosti’s en kasteelgemaakte soepen. Ook aan de kleine ridders en prinsessen is gedacht. 

Bij de Barones

u weet vast wel wie ik ben

Welkom! U weet natuurlijk wel wie ik ben, maar toch stel ik me graag even aan u voor.

Albertine Renira Alexandra van Heeckeren van Kell is de naam. Ik ben geboren in Londen in 1899, en mijn huwelijk met Baron Willem van den Bogaerde bracht mij in 1940 naar Heeswijk. Een goede partij, maar vergis u niet, ik was zelf ook niet van de minste afkomst. Niet voor niets werd ik gekozen als hofdame van koningin Wilhelmina en bruidsmeisje van prinses Juliana. Wist u dat zij het kasteel zelf ook wel eens een bezoek gebracht heeft?

Mijn echtgenoot, Baron Willem van den Bogaerde, was de laatste eigenaar van kasteel Heeswijk. Door problemen rondom een erfenis konden we echter niet het kasteel betrekken, maar woonden we hier, in het koetshuis. Ook een geriefelijk onderkomen, zoals u ziet.

Ik ben altijd graag betrokken geweest bij lokale initiatieven en verenigingen. Ook heb ik het als een van mijn taken gevoeld Kasteel Heeswijk zoveel mogelijk in ere te herstellen, en monument en collectie veilig te stellen voor de toekomst. Komt u gerust een keer kijken. Maar geniet toch vooral eerst van de zaligheden!

Lunchreservering Bij de Barones

Naam(Vereist)
Voer een nummer in van 1 tot 7.
Bent u met 8 personen of meer? Gebruik dan het formulier voor Groepsbezoek op de pagina Iets te Vieren.
DD dash MM dash JJJJ
Reserveren voor vandaag? Bel dan 0413 292 024
Tijd(Vereist)
:
tussen 10:00 en 15:00