HISTORISCH FESTIVAL NEDERLAND

 

Historisch Festival 2024 uitgesteld
Door de vele regen is het terrein van het Historisch Festival Nederland te nat voor de deelnemers en bezoekers. 
Daarom hebben Kasteel Heeswijk en de organisator besloten het Festival een jaar uit te stellen.
Zien we je op editie 2025? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben als eerste op de hoogte!
 

Beleef alle tijdperken

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Romeinen hun legers in Nederland voedden? Hoe de jager-verzamelaars ervoor zorgden dat er altijd eten in de buurt was? Hoe een gedekte tafel in een middeleeuwse herberg eruitzag? Hoe er in de keuken van een eenvoudig ambachtsman werd gekookt? Of wanneer men startte met het verbouwen van eten rondom een boerderij? 
Jagers en Boeren – Grieken en Romeinen – Monniken en Ridders – Regenten en Vorsten – Pruiken en Revolutie – Wereldoorlogen

 

Historisch festival

Terugblik

“Ontdek de betoverende sfeer van het Historische Festival in deze meeslepende video!”

Video afspelen

Struinen tussen ….
van heinde en verre

Ervaar de unieke sfeer van het Historisch Festival op onze markt! Dit jaar vind je verspreid over het museum tientallen bijzondere handelaren die je meenemen naar de tijd van het Franse leger van Napoleon. Zo is er een smid met mooi smeedwerk, messen, bijlen en meer. Of ga naar de sieradenmaker voor prachtige sieraden van goud, zilver en brons. Je maakt je accessoires compleet met handgemaakte glaskralen. Ook voor kleding is er genoeg te vinden: handgemaakte schoenen, handgesponnen en handgeweven stoffen en nog veel meer. Kom je langs met kleine kinderen? Stop dan zeker even bij het kraampje vol kinderspeelgoed!

Bij de meeste kraampjes van het Historisch Festival betaal je contant. Op het terrein is geen pinautomaat aanwezig om geld op te nemen, zorg er dus voor dat je vooraf geld hebt gepind.

HISTORISCH

FESTIVAL

NEDERLAND

Historisch festival
Historisch festival
Historisch festival

Eten & drinken

Buiten de kasteelmuren zijn er mogelijkheden om te eten en drinken tijdens het Historisch Festival. In en rond de middeleeuwse herberg kun je genieten van een hapje en een drankje. Er zijn diverse plekken waar je de lunch kunt halen. Je kunt ervan genieten op verschillende plekken, zoals boomstammen of andere zitjes. Of lekker samen in het gras bij de kraampjes of bij verschillende tijdzones, er is keuze genoeg. Met andere woorden, je kunt kiezen waar je wilt gaan eten: tussen de drukke kraampjes of genesteld in de rust van de natuur van Kasteel Heeswijk.

Doe mee met
Activiteiten en workshops

Tijdens het Historisch Festival Nederland kun je deelnemen aan verschillende activiteiten. Wat dacht je van het maken van je eigen amuletten? Of het leren van gevechtstechnieken van een Vikingbaas? Dit jaar kun je met eigen ogen zien hoe ambachtelijke processen eruitzien, van schaap tot kleding en van oer tot ijzeren bijl. En dat is nog niet alles… Het wordt een weekend vol spanning, entertainment en avontuur dat je nooit meer zult vergeten. Bestel je tickets op tijd!

“Stap terug in de tijd en beleef de geschiedenis als nooit tevoren".

Mis deze unieke kans niet
om de geschiedenis zelf te beleven!

We willen u er graag op wijzen dat er een verkorte routing beschikbaar is binnen het kasteel, waarbij alleen de begane grond en de kelders kunnen worden bezocht. Houd er ook rekening mee dat er mogelijk een wachttijd is om het kasteel te betreden.

Deel dit evenement met je vrienden en familie