Chateau d’Heeswijk libéré – 2-daags living history evenement met heuse veldslag

26 augustus 2023 - 26 augustus 2023

Chateau d'Heeswijk Libéré

Chateau d’Heeswijk libéré – 2-daags living history evenement met heuse veldslag

Terug naar de Franse tijd. Oude tijden herleven op het kasteel. Meer dan 200 living history deelnemers zorgen voor een kleurrijk spektakel op het kasteel met hun prachtige kostuums. ze spelen de strijd na tussen het Franse republikeinse leger en de geallieerden met een defilé en heuse battles.

Op zaterdag om 11.30 uur worden de troepen geïnspecteerd in de kasteeltuin door Hermance Gransberg- barones van Heeckeren van Kell. Om 12.00u begint tegenover het kasteel de veldslag met echte geweer- en kanonschoten. Neem de oordoppen mee! Na de veldslag trekken de ‘overlevenden’ zich terug in hun bivak. 

Voor kinderen is dit spektakel een levend geschiedenisboek! Beleef een onvergetelijke tijd in ons historisch bivak voor- en na de battle. Stap terug in de tijd en ontdek samen met re-enactors de fascinerende wereld van vroegere soldaten. Benieuwd hoe een strozak slaapt? Of hoe een kanon werkt? Of de geheimen van een uniform ontdekken? Onze enthousiaste re-enactors nemen je graag mee op een avontuurlijke reis door de geschiedenis. En de soldaten van het legendarische leger van Napoleon? Die laten je maar al te graag zien hoe ze hun maaltijden bereidden in die tijd Lees meer in ons blog

Vergeet je oordoppen niet!

Dit evenement vindt plaats op en rondom het kasteel en op het landgoed. Bezoek zeker ook het kampement in de moestuin. Het evenement is  bereikbaar via de historische laan vanaf Parkeerplaats Kasteel Heeswijk. 

Voor dit evenement gelden afwijkende tarieven, zie hiervoor het online ticketmenu. Kom met je gezin naar ons bivak en ervaar een dag vol plezier, avontuur en leerzame ontdekkingen. Een geweldige belevenis voor jong en oud! Wacht niet langer en reserveer nu jouw plekje voor deze unieke ervaring. Het tijdsblok geeft je aankomsttijd aan. Je mag zo lang blijven als je wilt (tot 17.00 uur)

26 augustus 2023 - 26 augustus 2023

10 - 17 uur uur

€ Zie het online ticketmenu

Kasteel en Landgoed Heeswijk