1000 jaar geschiedenis, weet jij hoeveel dat is?

groep 1-2
speurend leren

Waarom heeft een kasteel zo’n dikke deur? En is er water om het kasteel? Waar slaapt de baron? En waarom zijn er belletjes in de keuken? Aan de hand van een speurtocht leren de jongste leerlingen al heel veel over het leven op een kasteel.

Entree: 5 euro per leerling

Duur: ong. 1 uur

Rij-ouders/begeleiders begeleiden gratis de groep

groep 3 - 8

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk ontdekken kinderen op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis ook voor hen nu betekent. 

Entree: 5 euro per leerling

Duur: ong. 1 uur

Rij-ouders/begeleiders begeleiden gratis de groep

 

museumschatjes

Kom jij de schatten van Kasteel Heeswijk ontdekken? We beginnen met een kort introductieverhaal. Daarna gaan de kinderen (in 3 groepen onder begeleiding van de rij-ouders, leerkrachten) met de opdrachten van Museumschatjes op ontdekkingstocht in het kasteel. 

In de inleidende les op school, voorafgaand aan het museumbezoek, hebben de leerlingen al geleerd wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Niet alleen omdat het veel geld waard is, maar ook omdat het  zeldzaam is of er een bijzonder verhaal bij hoort. Het kasteel staat bomvol schatten! Na afloop wordt de leerlingen gevraagd wat voor hunzelf een waardevolle schat is!

Reserveren?

Ga naar tickets, kies de datum van je bezoek en bestel het benodigde aantal tickets voor je klas. Vergeet niet op de dag van bezoek het originele voucher van Erfgoed Brabant in te leveren (zonder voucher moeten we helaas alsnog de kosten voor kasteelbezoek in rekening brengen). Duur van de ontdekkingstocht ong. 1 uur.

(Het project Museumschatjes is alleen toegankelijk voor basisscholen uit Noord-Brabant)

 

Middelbare scholieren

Kom meer te weten over de bouw van monumenten en ambachten aan de hand van deze VR- experience! over ambachtenm dior op een andere manier naar de historie te kijken. VR-Quest is een interactieve speurtocht op zoek naar de mooiste ruimte van elk Topmonument

Hoe gaat het in zijn werk? Leerlingen bereiden zich vooraf online voor en ervaren tijdens het bezoek de beleving op een eeuwenoude plek in een historisch landschap. Vervolgens kunnen leerlingen een bezoek brengen aan het kasteel om de diverse bouwstijlen zelf te bekijken. Een opdracht vanuit school, maak een foto van … maakt de opdracht af.

Scholen bestellen vooraf online het digitale lespakket incl. 5 VR brillen. 

Tarief: € 10,00 per leerling incl. bezoek aan het kasteel. (extra VR brillen nodig: € 3,00/st).

Download de docentenhandleiding alvast hier: VR-QUEST docentenhandleiding (V1.0)

 


jongleren met jaartallen