Het is donderdagVanwege de Corona maatregelen, gesloten tot 2 maart
Rondleiding

Wilt u leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes horen, dan is een rondleiding door een ervaren gids of de audiotour ‘Kasteel Heeswijk spreekt’ een aanrader. U kunt aansluiten bij de rondleiding op vastgestelde tijden. Het is ook mogelijk om een groepsrondleiding te reserveren met een gids exclusief voor uw groep.

Rondleiding kasteel

LET OP: tijdelijk worden er geen (groeps)rondleidingen gegeven vanwege vanwege het coronavirus. Als bezoeker ontvang u een plattegrond met uitgebreide informatie

 

 

 

 

 

Rondleidingen worden aangeboden op:

  • dinsdag t/m zaterdag om 14.00 uur.
  • zondag om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.
  • De rondleiding duurt 1 uur. Reserveren voor deze rondleiding kan via Bestel tickets. Is de rondleiding onverhoopt volgeboekt? Met de audiotour Kasteel Heeswijk spreekt ontdekt u op eigen gelegenheid het kasteel en de aanwezige gastvrouwen/heren beantwoorden uw vragen graag! Wenst u een groepsrondleiding (exclusief voor uw groep of een groep vanaf 10 personen), klik hier.

 

Kinderrondleiding

Op woensdagmiddag is er om 15.00 uur een kinderrondleiding voor kinderen v.a. 4 jaar. Check de Agenda pagina voor extra activiteiten of evenementen! Kaarten voor de kinderrondleiding zijn online verkrijgbaar via bestel tickets. De kinderrondleiding al volgeboekt? Geen nood: kinderen kunnen aan de hand van speurtochten het kasteel ook zelf ontdekken

Landgoed rondleiding

Het hele jaar door is er op zondag om 11.30u een landgoed rondleiding onder leiding van een gids. De landgoed rondleiding gaat langs de prachtige burcht, langs boerderijen die vroeger eigendom waren van de baron, toont de voormalige tuinen en kassen, de dienstwoningen en het herstelde landschap.De lanen, de meanderende Aa, Motteburcht De Heeskijk. De gids vertelt over de bouwgeschiedenis van het kasteel, de historie van het landgoed, de lanen en de huidige beplanting. De landgoed rondleiding duurt ong 1,5 uur (3 km). Het tarief is € 6,00 voor alle deelnemers vanaf 4 jr. Reserveren kan via: bestel tickets. (Van 1 oktober tot 1 april vooraf online reserveren noodzakelijk)

 

Rondleiding Anders Kijken – rondleiding voor visueel beperkten

In de tuin  staat een maquette van het kasteel, die een duidelijke indruk geeft van de grootte, de vele torens en de bijgebouwen. In de tuin zelf kunt U een wandeling maken over de paden langs de diverse beelden die er staan. Binnen in het kasteel  krijgt u tijdens de rondleiding een indruk van de vele vertrekken, de sfeer van het kasteel en van de diverse objecten, die u mag betasten. De dikke muren, de prachtige marmeren schouwen en nog veel meer. Ook de geur en de geluiden van het kasteel zijn in de ruimten verschillend door de variatie in grootte en de ligging. Het verhaal van de vroegere bewoners speelt een belangrijke rol tijdens de rondleiding, waardoor U een indruk krijgt van het vroegere leven in een kasteel met zijn vrijheden en zijn beperkingen. Voor deze bezoekers worden rondleidingen gegeven op: zaterdag 4 april, zaterdag  4 april, 14 juni en 19 september 2020. Aanvang 10.30 uur. Tarief: € 11,00 euro (regulier), 1 begeleider (+ begeleide hond) gratis. Reserveren kan via: bestel tickets.

Audiotour

Ontdek zelf het kasteel met de audiotour Kasteel Heeswijk spreekt … Je ontdekt de geheimen van het kasteel. Middeleeuwse oorlogen, een steenrijke baron, een bizar testament … Download de audiotour ‘Kasteel Heeswijk spreekt … of leen in de winkel een tablet. De gastvrouwen en gastheren in het kasteel kunnen je nog meer vertellen.  De audiotour is beschikbaar in Nederlands en Engels en inbegrepen in de entreeprijs.