Welkom "Bij de Barones"

Dé plek in het koetshuis van Kasteel Heeswijk voor een koffie, lunch, drankje of een Brabantse lekkernij

Na je kasteelbezoek, wandeling of fietstocht is het heerlijk vertoeven in het Koetshuis Bij de Barones. 

Bij de Barones kun je genieten van een gezonde lunch met kasteelgemaakte gerechten. Keuze uit luxe broodjes, knapperige salades, verrassende tosti’s en kasteelgemaakte soepen. Ook aan de kleine ridders en prinsessen is gedacht. 

“Bij de Barones” is van dinsdag t/m zondag geopend tussen 10:00 en 16:00 

Ook te bezoeken zonder entreeticket van Kasteel Heeswijk

bij de barones albertine

Lunchreservering Bij de Barones

Naam(Vereist)
Voer een nummer in van 1 tot 7.
Bent u met 8 personen of meer? Gebruik dan het formulier voor Groepsbezoek op de pagina Iets te Vieren.
DD dash MM dash JJJJ
Reserveren voor vandaag? Bel dan 0413 292 024
Tijd(Vereist)
:
tussen 10:00 en 15:00
lunchen kasteel heeswijk

Iets te vieren op een unieke locatie? Dan ben je Bij de Barones ook op de juiste plek. Wij reserveren een mooie zaal met authentieke details voor je waar we onze Zoet & Zaligheden serveren.

U weet vast wel wie ik ben

Maar toch stel ik me graag even aan u voor.

Albertine Renira Alexandra van Heeckeren van Kell is de naam. Ik ben geboren in Londen in 1899, en mijn huwelijk met Baron Willem van den Bogaerde bracht mij in 1940 naar Heeswijk. Een goede partij, maar vergis u niet, ik was zelf ook niet van de minste afkomst. Niet voor niets werd ik gekozen als hofdame van koningin Wilhelmina en bruidsmeisje van prinses Juliana. Wist u dat zij het kasteel zelf ook wel eens een bezoek gebracht heeft?

Mijn echtgenoot, Baron Willem van den Bogaerde, was de laatste eigenaar van kasteel Heeswijk. Door problemen rondom een erfenis konden we echter niet het kasteel betrekken, maar woonden we hier, in het koetshuis. Ook een geriefelijk onderkomen, zoals u ziet.

Ik ben altijd graag betrokken geweest bij lokale initiatieven en verenigingen. Ook heb ik het als een van mijn taken gevoeld Kasteel Heeswijk zoveel mogelijk in ere te herstellen, en monument en collectie veilig te stellen voor de toekomst. Komt u gerust een keer kijken. Maar geniet toch vooral eerst van de zaligheden!