Het Salet: Herbeleving van 1795-1815

13 juli 2024 - 14 juli 2024

Het Salet: Herbeleving van 1795-1815

Stap terug in de tijd en ervaar de geschiedenis als nooit tevoren met Het Salet, de vereniging die geschiedenis tot leven brengt! Bij hen draait alles om de periode van 1795-1815, een fascinerende tijd waarin de Bataafse Republiek, het Koninkrijk Holland, het Franse Keizerrijk samenkomen.

Het Salet bestaat uit een enthousiaste groep mensen van alle leeftijden en uit alle hoeken van het land, die samen het leven van de gegoede burgerij in deze dynamische periode uitbeelden. Bij ons wordt geschiedenis allesbehalve saai – het is een belevenis!
Of je nu een doorgewinterde geschiedenisliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar het verleden, bij het Salet vind je gelijkgestemden die je passie delen. Ontdek hoe boeiend geschiedenis kan zijn!

Beleef de geschiedenis met het gezin

Tafelschikking en Etiquette
Duik in de elegante wereld van de 18e en 19e eeuw en ontdek de kunst van tafelschikking en tafelmanieren in onze Ridderzaal. tip: leuke aanvulling op de speurtocht “Aan Tafel!”

Ontdek Historisch Schrijven
Ben je gefascineerd door de kunst van historisch schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Wij bieden boeiende uitleg over historisch schrijven, waarbij je ziet hoe je de rijke geschiedenis van de periode 1795-1815 tot leven wordt gebracht op papier.

Het verhaal van Lodewijk Napoleon
Betreed de bibliotheek en laat je meevoeren naar de tijd van Lodewijk Napoleon. Krijg een inzicht in het leven en nalatenschap van deze invloedrijke figuren uit de geschiedenis afgewisseld met prachtige klavecimbel muziek in de portrettenzaal.

Vooraf je tickets reserveren? Dat kan via onderstaande button

13 juli 2024 - 14 juli 2024

10:00 - 16:30 uur

€ inbegrepen in entreeticket

Kasteel Heeswijk

Deel dit evenement met je vrienden