Welkom bij topmonument

KASTEEL HEESWIJK

Beleef 1000 jaar geschiedenis

Welkom bij Kasteel Heeswijk, Het Kasteel van Brabant, waar bijna duizend jaar geschiedenis tot leven komt. Gelegen in het schilderachtige beekdal van de Aa, vlakbij Den Bosch, is dit imposante monument het stralende middelpunt van Landgoed Heeswijk. Treed in de voetsporen van de heren van Heeswijk-Dinther, die vanuit hier hun domein regeerden. De zalen, gangen, kamertjes, kelders en torens nodigen iedereen uit op een betoverende ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis van Kasteel Heeswijk. Laat je meevoeren door de macht en pracht van de Brabantse elite tijdens jouw dagje Heeswijk! 

Bezoek

1000 jaar geschiedenis

Agenda

Van alles te beleven

Eten en Drinken

Proef de historie Bij de Barones

Trouwen

Op dit romantische kasteel het ja-woord uitspreken.

Vergaderen

Dé perfecte locatie voor uw event, vergadering of congres.

Chateau d’Heeswijk libéré

24 & 25 augustus gaan we terug naar de Franse tijd. Living history deelnemers zorgen voor een kleurrijk spektakel ze spelen de strijd na tussen het Franse republikeinse leger en de geallieerden.
Mooie omgeving en leuke educatieve wandeling gemaakt door het kasteel. Aardige mensen overal.

Geschreven door

Marieke de Groot

Schitterend kasteel, 1 van de 4 topmonumenten van Brabant, compleet ingericht. Geeft een duidelijk beeld van het leven destijds. Mooi bijgebouw met drinkgelegenheid.

Geschreven door

Ton van den Nieuwenhuizen

Ondanks het druilerige weer, was het leuk om het kasteel te bezoeken. We hebben dit gedaan aan de hand van een audiotour. Fijn in je eigen tempo. Daarna genoten van een heerlijke lunch in brasserie De Barones. Ik kan me niet herinneren ooit ergens zo snel bediend te zijn.

Geschreven door

Jose Vorstenbosch