Walking package at Heeswijk Castle : Discover the history of the estate

Ontdek de rijke geschiedenis van Kasteel Heeswijk en het omliggende landgoed tijdens ons wandelarrangement. Geniet van de prachtige natuur, bewonder de historische lanen en kom meer te weten over de natuur en dieren die leven rondom het kasteel. Als je op zoek bent naar een leuke activiteit voor een zonnige dag is het wandelarrangement een echte aanrader!

Rijke historie

Het wandelarrangement is geschikt voor jong en oud en is perfect voor gezinnen met kinderen. De wandeling is 3,5 kilometer lang en voert je langs de mooiste plekjes op het landgoed.

Onderweg kun je genieten van een verse koffie Bij de Barones en kun je een heerlijk plekje zoeken voor jullie picknick op het landgoed.

Maar dat is nog niet alles. Het landgoed heeft namelijk een rijke historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Het landgoed is verbonden met de Zuid-Willemsvaart, nu het Máximakanaal, dat werd gebruikt voor de aanvoer van bouwmaterialen voor het kasteel. Daarnaast vind je op het landgoed de oudste verwarmde tuinkassen van Nederland, terwijl je verder struint over het blinde laantje.

Het Blinde Laantje dankt zijn naam aan de dagelijkse wandelingen van de blinde jonker, waarbij de boer van de nabijgelegen boerderij op het landgoed hem begroette en aanwees waar hij zich bevond. Het kasteel doemt overal op, een iconische aanwezigheid die je betovert en uitnodigt om de rijke geschiedenis te omarmen. Het is een reis terug in de tijd, waarbij elke stap je dichter bij de geheimen van het kasteel brengt.

Hiking Package

Het wandelarrangement is de ideale manier om het landgoed te verkennen. Op diverse plekken zie je weer een glimp van het kasteel, statig, verrassend en vanuit iedere hoek anders. Het arrangement is inclusief een tasje met:

  • Een boekje met routebeschrijving (3,5 km)
  • 2 flesjes water
  • Iets lekkers voor onderweg

Het wandelarrangement kost €12,50 voor twee personen en €9,50 voor één persoon. Bestel het arrangement vooraf online en haal je tas en routebeschrijving op Bij de Barones in het Koetshuis op vertoon van je online bestelling. Van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 15.00 uur kun je samen op ontdekkingstocht over het landgoed van Kasteel Heeswijk.

Wil je meer te weten komen over de historie van het landgoed? Bezoek dan zeker ook het kasteel. Hier leer je alles over de rijke geschiedenis van Kasteel Heeswijk en het omliggende landgoed. Hopelijk tot snel!

TAGS

SHARE THIS ARTICLE