3x Fietsroutes rondom Kasteel Heeswijk

OP DE FIETS ERVAAR JE ALLES INTENS

Dat de omgeving van Kasteel Heeswijk  zo veelzijdig is, valt vaak niet op vanuit de auto.

Als je op de fiets stapt, ontdek je pas echt welke bijzondere plekken er zijn. Kasteel Heeswijk biedt honderden kilometers fietsplezier. Ontdek onze 3 voorgestelde fietsroutes.

Kasteel Heeswijk – Kilsdonkse Molen Rondje vanuit Veghel

Een van de bekendste fietsroutes in- en rondom Kasteel Heeswijk is dit mooie rondje. Deze route is 36 kilometer lang en nemen je mee door de uitkijkstoren Heeskijk, het kasteel en de Kilsdonkse Molen.

Over de gehele route vind je bordje van de route, dus je hoeft niet veel bezig te zijn met het zoeken naar de juiste weg maar kun je vooral focussen op de prachtige omgeving.

Genoeg te ontdekken

Prominent in het bosrijke Brabantse land schittert het monumentale Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel in Brabant.

Kilsdonkse Molen – Kasteel Heeswijk Rondje vanuit Leest

Fietsliefhebbers opgelet. Ruim 588 jaar geleden is de Kilsdonkse Molen ontstaan. Inmiddels is de watertoren een toeristische trekpleister. Deze fietstocht brengt je door de prachtige natuur via de Hooidonksedijk en het landgoed van het Kasteel, de kasteeltuin en als je slim bent lunch je Bij De Barones.

Ontdek waar deze route je overal naartoe brengt en verwacht een bijzondere tocht.

Heerlijkheid Heeswijk-Dinther fietsroute

De route loopt door de beekdalen van de Leijgraaf en de Aa. Langs de laatste rivier hebben verschillende kastelen gestaan waarvan er nu nog twee in goede staat zijn. Ook vind je er nog een ruïne.

De route is zeer afwisselend, je komt door laag gelegen rivierbeddingen en hoger gelegen akkers maar ook door bossen en zandduinen. De zandduinen zijn nog te herleiden naar het vroegere stroomgebied van de Maas. Je komt langs enkele molens en de indrukwekkende Abdij van Berne is met een kleine omweg te bezoeken.

VRAAG & ANTWOORD

Wees gerust. Bij Kasteel Heeswijk kun je áltijd aansluiten. Als alles weer een beetje normaal wordt. Loop eens binnen Bij De Barones en smul van al het lekkers wat we te bieden hebben.

Een beetje basis conditie is wel gewenst, maar deze fietsroutes zijn over het algemeen vlak. Soms zit er een klein klimmetje in, maar daar krijg je veel voor terug!