Geniet van de zomerse avonturen op Kasteel Heeswijk

Dompel jezelf onder in de zomerse sferen van Kasteel Heeswijk. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke speurtocht, een wandeltocht door de historische pracht of een locatie om te ontspannen met een heerlijk drankje, Kasteel Heeswijk biedt voor elk wat wils. Ontdek waarom een bezoek aan ons prachtige kasteel gecombineerd met een picknick of drankje Bij de Barones een perfect uitje is voor op een zonnige zomerdag

Adembenemende Copijntuin

Het eerste wat je opvalt wanneer je onder de poort doorgaat van Kasteel Heeswijk, is de historische Copijntuin. Met zijn perfect onderhouden gazons, prachtige bloembedden en historische beelden en ornamenten is het de ideale start om je te verwonderen en te genieten van de omgeving.

Speurtochten voor de echte avonturiers

Voor de jonge avonturiers ontdekken het kasteel met een uitdagende speurtocht. Ga op ontdekking met Pieter Poortwachter en verken de geheime gangen en trappen van het kasteel. Pas op dat je niet betrapt wordt! Durf jij het raadsel van de verdwenen trap op te lossen? Deze uitdagende speurtocht is speciaal voor de superspeurders. Mis ook zeker niet de pop-up expositie, waar je de verdwenen verhalen van het kasteel kunt ontdekken. Laat je betoveren door de geschiedenis en de geheimen die worden onthuld. 

De Verhalenketel is terug deze zomer

Deze zomer met het verhaal van Duna, de drollenvanger. Duna is een weesmeisje. Ze is geboren in Rode, dat heet nu Sint Oedenrode. Op een dag vraagt Duna of ze het hulpje van de kok mag worden. Dat mag maar dan moet ze helemaal ‘onderaan’ beginnen: als drollenvanger. De drollenvanger moet allerlei vervelende klussen doen,  zoals de schoorsteen vegen en …….drollen vangen. Het kasteel heeft geen wc. Als er belangrijke gasten logeren, die hoognodig moeten, dan gaat  Duna naar boven met een pot. Ze heeft het erg naar haar zin op het kasteel. Tot ze bericht krijgt van een postduif. 

Hoe dit afloopt? Kom kijken en luisteren!

Bij de barones

Geniet van een picknick op het landgoed

Na al deze avonturen kun je heerlijk ontspannen in het prachtige groen van Landgoed Heeswijk. Zoek een idyllisch plekje met een betoverend uitzicht op het kasteel, of geniet van de schaduw onder de oude bomen. Trakteer jezelf op een luxe picknick, bestaande uit een belegde bagel, vers handfruit, een smakelijke muffin, een flesje water, een glas jus d’orange en een pocket wandeling over het landgoed, voor slechts 23,50 euro per persoon*.

Proef de historie bij de Barones

Voor verfrissende drankjes en smakelijke hapjes kun je terecht bij de Barones in het Koetshuis. Probeer de Ice Coffee, een heerlijke mix van espresso, melk, caramel siroop, ijsblokjes en slagroom, of geniet van een tropische Smoothie Mango met mango en passievruchten. Voor een sprankelend drankje kun je kiezen voor de Aperol Spritz of een heerlijke Gin & Tonic met Bombay Sapphire of Nona alcoholvrij, tonic, jeneverbes en komkommer. Dé plek om te genieten van koffie, lunch of drankje in een mooie historische omgeving. Je bent hier óók welkom zonder entreeticket voor het kasteel.

Een uitdagende afsluiting

Beleef een onvergetelijke zomer op Kasteel Heeswijk en sluit je vakantie avontuurlijk af met een diversiteit aan activiteiten en evenementen. Van 12 tot 18 augustus kun je deelnemen aan de ‘Bataille kiddy battles’. Laat je fantasie de vrije loop en en leren vechten als een echte ridder! Voor nog een groots spektakel om de zomervakantie af te sluiten, mag je het Chateau d’Heeswijk Libéré op 26 en 27 augustus niet missen. Met maar liefst 200 deelnemers, een kampement in de Moestuin, een kleurrijk defilé en spannende veldslagen belooft dit evenement een waar spektakel te worden.

Kom naar Kasteel Heeswijk en beleef een zomer vol avontuur, ontspanning en verrassingen. Plan je bezoek aan Kasteel Heeswijk en beleef een dag vol plezier, ontspanning en historie.

Chateau d'Heeswijk Libéré

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL