Een Koninklijke High Tea bij de Barones

Bij de Barones in het Koetshuis is dé plek voor bezoekers van Kasteel Heeswijk om te genieten van koffie, lunch of drankje in een prachtige historische omgeving. Nu de dagen korter worden, maken we het in het Koetshuis weer warm en gezellig met ons High Tea arrangement. waarin je wordt meegenomen in de geschiedenis en tradities van de Barones aan de hand van heerlijke hapjes, thee en een prachtige omgeving.

Een Koninklijke High Tea ervaring

Het High Tea arrangement bij Kasteel Heeswijk is vanaf 1 november t/m 31 maart te reserveren. Heerlijk 2 uur lang genieten van zoet & zaligheden in het Koetshuis van het kasteel. De high tea start met een Bij de Barones special’: een lekker drankje en een kasteelgemaakt soepje. Gevolgd door een etagère met zoete- en hartige gerechten, geserveerd met een gezellige pot thee. Een Brabants Worstenbroodje ontbreekt natuurlijk niet op hét Kasteel van Brabant. In combinatie met een kasteelbezoek, het ideale recept voor een Najaarsuitje. 

De High Tea met kasteelbezoek is te boeken op dinsdag t/m zondag.
Aanvang 12.00 uur, einde 14.00 uur
High Tea + entree kasteel  € 36,50 pp
Kinderen tot 12 jaar € 14,50 inclusief kasteelbezoek €21,50

Het dienstmeisje van Barones Albertine

Terug in de tijd … een high tea op het kasteel is natuurlijk niet volledig zonder de historische verhalen over theedrinken bij Barones Albertine. Deze anekdotes voegen een uniek en persoonlijk tintje toe aan de High Tea. Zoals het verhaal van Annie, een dienstmeisje van Barones Albertine: “Toen ik nog thuis woonde in een pachtboerderij, vlakbij het kasteel heb ik 8 jaar (1957-1965) gewerkt voor Barones Albertine. Ik was dienstmeisje en kwam er dagelijks. Op een dag mocht ik zelfs (Prinses) Beatrix binnenlaten. Gelukkig hoefde ik niks te zeggen en knikte ze vriendelijk. Ik bracht de thee op een groot zilveren dienblad binnen en zette het neer voor de Barones, die graag zelf de thee wilde inschenken. Met goed weer zat de Barones vaak buiten. Dan liep ik met mijn grote dienblad van het keukentje naar buiten, trapje af en dan helemaal door naar achteren in de tuin. En dan kon het zijn dat de Barones zei: ‘Annie, wil je nog een kannetje met warm water brengen?’ “Wat heb ik destijds toch veel gelopen!”

Traditie van de Barones

De High Tea bij Kasteel Heeswijk gaat verder dan smakelijke lekkernijen. Het weerspiegelt de gastvrijheid die Barones Albertine zelf aan haar gasten bood. Een anekdote vertelt het verhaal van een mevrouw die voor het eerst op de thee kwam bij de Barones. “Wilt u er een kakie bij of een stukje honinggebak?”, vroeg de Barones. Nou, honinggebak had de vrouw nog nooit gehad dus dat leek haar wel wat. Uiteindelijk kwam daar een dienstmeisje aan met de thee en daarbij, geen gebakje, maar een eenvoudig sneetje peperkoek. Maar niet getreurd, Bij de Barones staat nu zeker wel een heerlijke honingnotentaart op de kaart. 

Een Thee-Banket

Alsof dat nog niet genoeg is, biedt Kasteel Heeswijk een High Tea ervaring die zo bijzonder is als de geschiedenis van het kasteel zelf. Ook het volgende verhaal is kenmerkend, het neemt je weer mee terug in de tijd. Het verhaal gaat over een heer en zijn medeleerlingen die een werkstuk over het kasteel maakten. Als dank werden ze uitgenodigd voor een “thee-banket”, ook wel “thé banquet” genoemd. De leerlingen hadden vooraf afgesproken om niet te veel te eten. Om half drie kwamen ze aan bij het kasteel en werden ze inderdaad getrakteerd op een kopje thee en jawel hoor hét inmiddels kenmerkende sneetje peperkoek. Het ging er bijzonder formeel aan toe, maar zo ging dat nu eenmaal in die tijd.

Reserveer jouw zoet & zaligheden High Tea

Heerlijk genieten van een kopje thee, zoet & zaligheden en goed gezelschap in een prachtige omgeving? Of je nu een dagje uit bent of met je familie en vrienden komt, de High Tea bij de Barones in het Koetshuis is een perfect uitje. Reserveer hier jouw vorstelijke traktatie en laat je betoveren door de unieke combinatie van geschiedenis en  gastvrijheid die Kasteel Heeswijk te bieden heeft.

TAGS

DEEL DIT ARTIKEL