Werkneemster van Kasteel Heeswijk Horeca wint een nationale eerste prijs

  • Miryanne Ruijs

Op woensdag 27 maart organiseerde de Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding (VSHO) voor de twintigste keer het Nederlands kampioenschap. Twaalf provinciale teams, elk bestaande uit twee koks en één gastheer/gastvrouw, streden om de hoogst haalbare eer die een horeca-leerling op het vmbo kan behalen: Nederlands kampioen worden.

Een ‘sterren’ slag

De koks Luuk Voets en Thomas Vlieger en gastvrouw Miryanne Ruijs van het Fioretti College in Veghel gingen ervoor. De sterren werden van de hemel gekookt. Twaalf keer vier gasten kregen een heerlijk viergangenmenu voorgeschoteld en de gastheren/gastvrouwen maakten het hun gasten optimaal naar de zin.

En de winnaar is…

Bij het bekendmaken van de eerste prijs gingen de leerlingen, ouders en docenten van het Fioretti College uit hun dak: Miryanne Ruijs werd Nederlands kampioen serveren. Vorig jaar werd ze als jongste deelnemer ooit al tweede. De koks van het Fioretti College vielen dit jaar helaas niet in de prijzen. Maar alle kandidaten gingen naar huis met een groot pakket aan cadeaus, zoals een medaille, kookboeken en een kruidenpakket. Miryanne kreeg nóg een medaille, de enorme Cees van der Ende Trofee en een schildje voor de school.

Top, zo’n collega!

Miryanne Ruijs is werkzaam bij Kasteel Heeswijk Horeca als stagiaire in de bediening. En uiteraard zijn ook het management en de collega’s apetrots om zo’n kanjer in huis te hebben!


No Replies to "Werkneemster van Kasteel Heeswijk Horeca wint een nationale eerste prijs"


    Got something to say?

    Some html is OK

    3 × 4 =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.