‘Under reconstruction’: de brug van Kasteel Heeswijk

  • Renovatie brug in oprijlaan Kasteel Heeswijk

Bezoekers van Kasteel Heeswijk hebben eerder al kunnen zien hoe de authentieke oprijlaan naar het kasteel in oude luister is hersteld. Momenteel is de ‘reconstruction’ van de brug en het toegangshek in volle gang. Het is goed om te zien dat de brug en het toegangshek uit de tijd van André baron van den Bogaerde van Terbrugge hun uiterlijk van toen terugkrijgen (ca.1835). Zie ook ons eerdere bericht over dit onderwerp.

De bovenste foto geeft een goed beeld van de ‘reconstruction’ van de brug. Wat verder naar achteren is te zien dat de sokkels en een zuil van het toegangshek ook al op hun plaats liggen. Het vernieuwde toegangshek zal eerdaags worden teruggeplaatst. Hieronder een paar foto’s van de restauratie van zowel de brug als de zuilen van toegangshek.

'Reconstruction' toegangshek

Zuildelen van het toegangshek

'Reconstruction' toegangshek

Opbouw zuil toegangshek

'Reconstruction' brug

Brugmarkeringen gerestaureerd

Zodra het allemaal klaar is, lijkt het ons schitterend als de koetsen met trouwparen over deze schitterende oprijlaan naar het kasteel rijden. En het hek, een geliefkoosde plek van de bruidsfotografen, zal weer als vanouds de ‘hangplek’ zijn waar bruidsparen zich graag laten vereeuwigen.

Tijdens de afgelopen winter is langs de vernieuwde oprijlaan aan weerszijden een half verhard (vlak) pad aangelegd. Het materiaal heet ‘Padvast’, een natuurlijke en sterke halfverharding, slijtvast, waterdoorlatend en onderhoudsvriendelijk. De perfecte ondergrond om je comfortabel met rollator en rolstoel naar en van de parking aan de N279 te kunnen verplaatsen.
.


No Replies to "'Under reconstruction': de brug van Kasteel Heeswijk"


    Got something to say?

    Some html is OK

    12 − zes =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.