Tweede Pinksterdag. Dag van het Kasteel

  • Dag van het Kasteel 2017

Op de tiende editie van de Dag van het Kasteel staat alles rondom kasteel en buitenplaats centraal. Het terrein rondom het buitenhuis of kasteel bood toentertijd bewoners verdediging, voedsel en vermaak. Kijk maar eens naar de (soms) onneembare slotgracht, de ophaalbrug en de voorburcht: allemaal hindernissen voor een vijand die het gebouw wilde innemen.

Looz Corswarem Hoeve

Looz Corswarem Hoeve

Bron van leven

Visvijvers, boomgaarden, jachtvelden, moestuinen, landerijen en oranjerieën voorzagen de bewoners het hele jaar door van voedsel. Ontdek die mooie en vaak ook romantische plekjes en laat je verrassen door vergezichten. Delen hiervan zijn op Kasteel Heeswijk nog steeds te zien. Maak maar eens een korte wandeling naar de Looz Corswarem Hoeve of een langere wandeling over het landgoed.

Looz Corswarem Hoeve, boomgaard

Looz Corswarem Hoeve, boomgaard

Herbeleef het verleden

Op de Dag van het Kasteel maak je ook kennis met vrijwilligers die er gezamenlijk voor zorgen dat de kastelen en buitenplaatsen ook in de toekomst bewaard blijven. Herbeleef het verleden en neem deel aan een rondleiding door het kasteel of ontdek van alles op het terrein erom heen.

Romantische plekjes

Romantische plekjes

Unieke trouwlocatie en prima horeca

Sommige kastelen en buitenplaatsen kun je alleen op de Dag van het Kasteel bezoeken. Maar andere, zoals Kasteel Heeswijk, zijn het hele jaar door geopend. In verschillende kastelen en buitenplaatsen is een museum gevestigd. Kasteel Heeswijk is zelf een museum en bijzonder eraan is dat het ook een trouw-, vergaderlocatie en horecagelegenheid is. Genoeg redenen om er ook op andere dagen een bezoek te brengen!

De Dag van het Kasteel is een initiatief van Nederlandse Kastelenstichting (NKS), Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats. NKS zet zich in voor behoud, bewustwording en beleving van kastelen en buitenplaatsen en hun historische omgeving.


No Replies to "Tweede Pinksterdag. Dag van het Kasteel"


    Got something to say?

    Some html is OK