TapTip: Cornet Oaked van de tap. Bier van de maand februari

  • Cornet Oaked, bier van de maand

Bier van de maand: Cornet Oaked, 8,5%

Cornet is een zwaar blond Belgisch bier met een alcohol percentage van 8,5%. Na het brouwen worden verse eikenhouten snippers aan toegevoegd. Dit zorgt voor een unieke smaakbeleving die de balans bewaart tussen de fruitigheid van de gist en de vanillezoetheid van het hout.

Het verhaal achter Cornet

Het verhaal van CORNET leidt ons naar de 18de eeuw, naar Theodoor Cornet, toenmalig rentmeester van kasteel Diepensteyn. Zijn heer, graaf van Steenhuffel/Maldeghem, nazaat van de illustere voorvader Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg Theodoor Cornet bij Brouwerij Den Hoorn in Steenhuffel een krachtig bier te laten brouwen. En zo geschiede. Het exclusieve bier werd gebrouwen en op eikenhouten vaatjes in het kasteel bewaard. De graaf schonk het alleen voor belangrijke gasten tijdens speciale gelegenheden.
Ridder
Dit verhaal inspireerde de brouwers van Brouwerij Den Hoorn om een zwaar blond bier te maken met een unieke maar subtiele houttoets. Het sterke blonde bier werd genoemd naar de rentmeester, Theodoor Cornet. Op het etiket prijkt Ridder Salomon de Maldeghem als ultiem eerbetoon voor zijn uitzonderlijke heldhaftigheid en hoffelijkheid.

De eikenhouten vaatjes van weleer zijn vandaag vervangen door eikenhoutsnippers in het brouwproces. Het verse hout geeft het bier zijn unieke vanillesmaak. Een volmondige warme smaak die kenmerkend is voor CORNET. Geniet samen van de uitzonderlijke smaak van CORNET, het bier voor Ridders van de Goede Smaak.


No Replies to "TapTip: Cornet Oaked van de tap. Bier van de maand februari"


    Got something to say?

    Some html is OK

    19 − zestien =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.