Heb jij Sinterklaas ooit piano horen spelen? Weet je hoeveel mijters de Sint heeft en welke mopjes de Pieten elkaar graag vertellen? Sinterklaas logeert weer op Kasteel Heeswijk en Piet Ozoslim gaat op zoek naar de geluiden en verhalen uit het kasteel. Sint op het Kasteel is ook dit jaar een magisch museumbezoek, kom je kijken en luisteren?

Hoor de wind waait
verhalen en geluiden uit het logeerkasteel van sinterklaas!

museum
bezoek met sinterklaas beleving

Met de hulp van de Pieten is Kasteel Heeswijk weer
omgetoverd tot Sint op het Kasteel.

Ozoslim – een razendsnelle reporter met een microfoon – heeft ervoor gezorgd dat er een digitale en persoonlijke rondleiding klaarstaat voor iedereen die het kasteel bezoekt. Ozoslim zoekt en deelt de antwoorden op de leukste en grappigste vragen van  nieuwsgierige kinderen; waarom zijn kruidnoten rond, kun je met hakken op het dak lopen en wat gebeurt er ’s nachts eigenlijk allemaal in het kasteel?

Tijdens je bezoek loop op je eigen tempo door het kasteel en kijk je ogen uit in het Mijterkabinet, de Pietenschoenpoetskamer en natuurlijk de indrukwekkende slaapkamer van Sinterklaas. Maar vergeet ook zeker niet je oren open te zetten: ook al zie je de Pieten en Sinterklaas niet tijdens je bezoek, als je goed luistert dan hoor je ze af en toe oefenen op het dak, zingen onder de douche of snurken na een lange nacht.

kom jij ook?

Sint op het kasteel is te bezoeken van:

16 november t/m 5 december van 10.00 – 17.00 uur

Kaartjes bestellen:

  • ga naar Koop tickets
    Kies een datum en tijd naar wens
  • Kies het tarief Sint op het kasteel volwassene of kind
  • Kies vooraf goed je datum en tijd, veranderen of retourneren is helaas niet mogelijk

Hoor de wind waait

Luister dagelijks voor het slapen gaan naar de avonturen van Ozoslim, de razende reporter! Je kunt de verhaaltjes terugluisteren via socialmedia of via Spotify. Luister je mee?