sint met je klas

duik met je klas in de sinterklaastraditie

Bezoek met je klas het nieuwe lesprogramma op Kasteel Heeswijk: De Schat van 5 december! Maak van de Sinterklaasperiode een onvergetelijk avontuur voor jouw leerlingen!

Waan je in de sfeer van de Sinterklaastradities terwijl jullie vakoverstijgend werken aan de kerndoelen van erfgoededucatie. De schat is niet alleen tastbaar, maar ook vol verhalen, voorwerpen en muziek uit het verleden. Je ontvangt per school een tijdscapule met voorwerpen die je samen met je leerlingen onderzoekt en waarna jullie je eigen Sinterklaasschat maken. Spannend!

Dit is jullie kans om een duik te nemen in de rijke geschiedenis van de Sinterklaastraditie, met verhalen en voorwerpen die de schat tot leven brengen.

De schat van 5 december

Het gonst van de geruchten op de stoomboot: er zou een schat gevonden zijn bij Kasteel Heeswijk! Een heuse tijdscapsule is boven de grond gekomen met een briefje, een tekening en een raar voorwerp: rechthoekig met 2 gaten erin en bovenlangs loopt een lintje en het lijkt erop dat, als je een potlood in een van de gaten steekt en draait, het lint begint te draaien … de jongste Pieten snappen er niets van …

Als leerkracht ontvang je in oktober een handleiding vol inspirerende en verdiepende activiteiten. Zowel klassikale lessen als verwerkingsopdrachten staan beschreven en geven voldoende ruimte voor eigen invulling.

Het project start in principe de week voor de landelijke intocht, maar dankzij de vrijblijvende planning heb je dit zelf in de hand. De aftrap is het moment dat er groot nieuws komt: Er is een Sinterklaasschat gevonden in de buurt van Kasteel Heeswijk!

Bezoek aan het kasteel

De directeur van het museum vraagt of jullie willen helpen met het onderzoek naar de inhoud en nodigt jullie meteen uit om een kijkje te komen nemen in het Sinterklaasmuseum. Sint is er zelf niet, maar hij zet speciaal voor jullie de deuren open en zorgt dat er een Piet klaarstaat om jullie te ontvangen.

Met een speurtocht wandelen jullie van kamer naar kamer in het logeerkasteel van Sinterklaas. Met de voorbereidingen in de klas én de antwoorden op de speurtocht, kunnen jullie de jonge Pieten vast helpen!

Praktische Informatie

Boek vooraf: 21 nov t/m 1 dec

Tarief: €5,00 per kind

Gratis toegang voor: Rij-ouders, leerkrachten en begeleiders

Max. leerlingen per tijdslot: 30


De twee meestgestelde vragen

  1. Wat wordt er bedoeld met ‘schoolbreed’?

Het onderzoek naar de schat spreekt zowel kleuters als achtstegroepers aan, en alles ertussenin. Sterker nog, er is een groot risico dat zelfs leerkrachten en ouders enthousiast worden. Alle groepen gaan op hun eigen niveau aan de slag met het onderzoek, jullie werken dus echt met de hele school samen. Het bezoek aan Kasteel Heeswijk is daarentegen wel gericht op het jonge kind.

  1. Hoeveel tijd zijn we kwijt aan de activiteiten?

De Sinterklaasperiode is al druk genoeg. Elke week bevat daarom slechts één dragende klassikale activiteit en één verwerkingsopdracht.

Sint met je klas

Volgend jaar als eerste op de hoogte?

Wil jij volgend jaar als eerste op de hoogte zijn? Laat je contactgegevens dan achter. Tot volgend jaar en fijne Sinterklaas!

Naam school(Vereist)
Naam contactpersoon(Vereist)

 

Meer informatie: (0413) 29 20 24