Neemt u…: De Wapenzaal

  • Wapenzaal
  • Wapenzaal2
  • Wapenzaal-Kasteel-Heeswijk
  • Wapenzaal
Ga met de cursor naar de afbeelding en klik op de pijltjes links of rechts voor meer plaatjes.
‘Wat is daarop uw antwoord?’, is hier zonder aarzeling de meest gestelde vraag. Het antwoord laat zich raden. De gemeente Bernheze heeft de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk sinds enige jaren als officiële trouwlocatie aangewezen. De ambtenaar van de Burgerlijke Stand van Bernheze kent er de weg. Het voltrekken van het burgerlijk huwelijk en het vieren van het trouwfeest, maar natuurlijk ook een receptie, kunnen zich dus allemaal binnen de muren van het kasteel afspelen.

Officiële trouwlocatie

De Wapenzaal biedt plaats aan zo’n 80 personen. De verstilde ambiance van deze trouwlocatie draagt bij aan het indrukwekkende karakter van een huwelijksvoltrekking. Mail voor meer informatie over het voltrekken van burgerlijk huwelijken in de Wapenzaal naar: info@stichtingkasteelheeswijk.nl

Oorspronkelijk was de Wapenzaal bedoeld als museumzaal. Later heeft de ruimte achtereenvolgens ook dienst gedaan als kapel, garage en concertzaal. Haar naam ontleende de zaal echter aan de indrukwekkende collectie wapens, die vroegere generaties bewoners er in onderbrachten.

Multifunctioneel

De prachtige Wapenzaal, waarin een vleugel staat en een klavecimbel geplaatst kan worden, is naast trouwlocatie eveneens zeer geschikt voor andere ceremonies, presentaties, lezingen of concerten.

Direct informeren over een compleet verzorgde bruiloft:

[contact-form-7 id=”1248″ title=”Ruimtes”]