Afternoon Tea

Onze ‘Afternoon Tea’ is, geheel volgens Engelse traditie, een lichte maaltijd die in de middaguren wordt geserveerd. In het Verenigd Koninkrijk wordt de aangeklede thee een ‘Cream Tea’ of ‘Tea’ genoemd. Men serveert daarbij een diversiteit aan zoete en hartige gerechtjes en het is gebruikelijk om ze op een étagère te presenteren.

Reserveren

Als u bij ons een ‘Afternoon Tea’ wilt gebruiken, kunt u vooraf uw tafeltje reserveren. Tegelijkertijd kunnen we uw wensen m.b.t. de samenstelling van de gerechten opnemen. Voor reserveringen kunt u mailen naar: info@kasteelheeswijk.nl Of als u liever even belt: 0413- 292352. Basiskosten per persoon: vanaf € 21,50.

Wetenswaardig

Volgens een overlevering stamt de ‘English Tea’ uit midden 1800 toen voor de Hertogin van Bedford laat in de middag een lichte maaltijd met verschillende gerechtjes en theesmaken werd bereid. Het idee om lekkere trek te stillen, vond snel navolging in de welgestelde kringen van het Britse koningsrijk. Nog steeds wordt deze typische Engelse traditie in ere gehouden.

Grote hotels in Londen, zoals Claridges en het Savoy, zijn vermaard om hun ’Tea’ of ‘Cream Tea’. Ook in de warenhuizen, met name Fortnum and Mason, serveert men uitgebreide teas. Hotels in Engeland hebben voor de verwende gast nu ook de champagne cream tea geïntroduceerd.