Binnenplaats

  • terras-kasteel-heeswijk1
  • terras-kasteel-heeswijk2
  • terras-kasteel-heeswijk3
  • terras-kasteel-heeswijk4
  • treures-kasteel-heeswijk
Ga met de cursor naar de afbeelding en klik op de pijltjes links of rechts voor meer afbeeldingen.

Entree Kasteel Heeswijk

Entree Kasteel Heeswijk

Kom gewoon naar binnen. Direct achter de poort ontvouwt zich een fraai panorama. De rustieke en als terras ingerichte binnenplaats ligt heerlijk in de luwte van het eeuwenoude Koetshuis. De vijf afbeeldingen geven een goed beeld van de ‘ontspannen’ sfeer.

Goed vertoeven

Het is dé plek om even te rustig te vertoeven onder het genot van een versgezette kop koffie met appeltaart (“de lekkerste van Brabant”, zegt men), een smakelijk lunchgerecht van de kleine kaart of een lekker koel pilsje in de namiddag. Geniet van het fraaie uitzicht op het rosarium en de beelden in de kasteeltuin en het wat hoger gelegen kasteel. Koester het gevoel even helemaal weg te zijn van de dagelijkse hektiek.

Treur-es, geplant in 1890

Treur-es, geplant in 1890

125 Jaar oude treur-es

Midden op het terras staat de treur-es die daar in 1890 is geplant. Het precieze motief om hem daar te planten, is niet bekend. We vermoeden dat de boom is geplant ter herinnering aan de sterfdag van jonker Louis, één van de drie zonen van André baron van den Bogaerde. De bejaarde boom staat elk jaar weer in vol ornaat te pronken en al helemaal als ‘s-avonds de schijnwerpers de boom van onderaf aanlichten. Het markante punt is de vertrekplaats van de vele rondleidingen in het kasteel.