De strijd tegen het verval

De tijden zijn veranderd, de rollen omgedraaid. Door de geschiedenis heen beschermde het kasteel zijn vrienden tegen de vijand. Tegenwoordig zijn het de vrienden die het kasteel tegen de vijand beschermen. Daarbij gaat het vooral om verval, erosie, schimmel en verrotting die doorlopend bestreden moeten worden. De tand des tijds knaagt gestaag en onvermoeibaar door.

Ondersteuning Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is één van de vier top monumenten van de provincie Noord-Brabant. De stichting Vrienden en Beschermers van Kasteel Heeswijk draagt succesvol bij aan het in standhouden van dit unieke historische monument.

Er is veel nodig om dit mooie kasteel in al zijn historische glorie te laten voortbestaan en met de financiële steun van onze Vrienden en Beschermers hebben wij in het verleden al veel kunnen realiseren. Wij zorgen er op deze manier voor dat een stukje cultureel erfgoed behouden blijft. De samenwerking tussen de Vrienden en het Kasteel is innig en samen verzorgen wij voor de Vrienden leuke extra”s.

Wat kan een vriend voor een bedrag vanaf Euro 30,00 p.p. per jaar verwachten

– Gift is fiscaal aftrekbaar (Geefwet 2012)
– Gratis entree voor 1 persoon
– Uitnodiging voor tenminste 1 vriendenmiddag met lezing en drankje
– Digitale nieuwsbrief per e-mail
– 10% korting bij aankopen in de kasteelwinkel.
De jaarlijkse schenking door de Stichting Vrienden en Beschermers van Kasteel Heeswijk aan het kasteel bedraagt tenminste 80% van de donaties van het voorgaande jaar. Zo weet u welk aandeel van uw bijdrage wordt besteed aan een project, en welk aandeel aan de organisatiekosten zoals de vriendenmiddag.

Hoe wordt u Vriend en Beschermer?

Heel eenvoudig: neem contact op met de receptie van Kasteel Heeswijk. Telefoon: (0413) 29 20 24. Zij helpen u verder. U bent al Vriend vanaf € 30,00 p.p. per jaar. Natuurlijk is een hoger bedrag meer dan welkom. Een donatie van € 1250,00 maakt u tot “Vriend voor het Leven”.

Project 2016/2017

Dit jaar dragen de Vrienden bij aan het project “Tuinbeelden in zon en sneeuw”. De twaalf kwetsbare marmeren beelden in de fraaie Copijntuin worden binnen veilig gesteld en in de tuin komen weerbestendige replica’s.
Het eerste geadopteerde beeld is de 18e-eeuwse putto ‘Zomer’. Binnenkort wordt de replica vervaardigd en voorzien van een naambordje van de schenker. De actie voor de tuinbeelden willen wij ook inzetten om meer vrienden te werven. Als u nieuwe Vrienden kunt aanbrengen, waarderen wij dit bijzonder!