Kasteel met kids

Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking. Zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren, probeer een ridderhelm. Kinderrondleiding, speurtocht of kinderfeestje? Kids wanen zich in een sprookje!

Ontdek het kasteel met een speurtocht!

Help, de koning komt logeren!

Heb je het al gehoord? De koning komt logeren! 

En niet zomaar een koning, het is Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning. Laten we samen kijken of het kasteel al helemaal klaar is voor deze logeerpartij. Kijk je mee? 

Hoe lang duurt de speurtocht? ong. 1 uur

Wanneer: dagelijks tijdens openingstijden

Leeftijd: 4 tot 7 jaar of vanaf 7 jaar

Prijs: 1€ (+ entree kindertarief €7)

Kies vooraf het de dag en tijdstip wat jou het beste past via onderstaande knop. De speurtocht is verkrijgbaar aan de kassa.

Het koffertje van de koning

Belangrijk bezoek Kasteel Heeswijk! 350 jaar geleden kwam Koning Lodewijk de 14e het kasteel bezoeken. Ontdek waarom en wat zijn lievelingseten was.

Lodewijk de 14e

Weet jij hoe oud hij was toen hij koning werd? Kijk goed rond tijdens je rondgang door het kasteel en ontdek de antwoorden.
Van alles te doen
Beplak het koffertje met de stickers en maak er een echte reiskoffer van. Maak met het knutselsetje je eigen zonnewijzer! Volg de instructies en je leert, net als de Zonnekoning, kloklezen met hulp van de zon, hoe cool is dat!

Duur: ong. 1 uur

Leeftijd: 7 – 10

Tarief: 2,50 euro  (bij aankoop van een kinderticket voor 7 euro, zolang de voorraad strekt) Inbegrepen: koffertje, stickers, speurtocht, potloodje, knutsel zonnewijzer.

Reserveer vooraf online je ticket (zowel voor de kinderen als de ouders/begeleiders) en bestel tegelijk de kinderactiviteit online.

Goed je best gedaan met de speurtocht? Bekijk hier de
Antwoorden Kinderspeurtocht 1

Antwoorden Kinderspeurtocht 2

Wat? water! speurtocht

Wat weet jij over water op het kasteel? Waarom is er een slotgracht? Was er een badkamer? Of een douche? Duik samen met Donate en Otello, de kasteelzwanen, in de geschiedenis van water rop het kasteel. Kijk goed rond tijdens je rondgang door het kasteel en speel thuis het kasteelkwartet!

Duur: ong. 1 uur

Leeftijd: 6 – 10

Tarief: 2 euro  (bij aankoop van een kinderticket voor 7 euro) Inbegrepen: speurtocht, potloodje, kasteelkwartet

Reserveer vooraf online je ticket (zowel voor de kinderen als de ouders/begeleiders) en bestel tegelijk de kinderactiviteit online.

 

Goed je best gedaan met de speurtocht? Bekijk hier de Antwoorden Kinderspeurtocht

 

kids wanen zich in een sprookje

Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking: 

Zoek de geheime trappen en gangen in het kasteel, beklim de toren en probeer een ridderhelm of luister naar de bijzondere kasteelverhalen.

Iedere woensdagmiddag om 15.00 uur

Duur: ong. 1 uur

Leeftijd: 4 tot 8 jaar

Tarief: 7 euro voor Kinderen, 11 euro Volwassenen

Reserveer vooraf online je ticket (zowel voor de kinderen als de ouders/begeleiders)

* ivm Coronamaatregelen tijdelijk geen rondleidingen. Het is wel mogelijk het kasteel te bezoeken met een speurtocht.