Intiem Klassiek

Kasteel Heeswijk is al jaren het podium voor muziekuitvoeringen. Het aanbod is breed en rijk geschakeerd, met de nadruk op klassieke muziek. In de Wapenzaal staat een moderne vleugel. In de Salon en de Ridderzaal staan een antieke Broadwood vleugel anno 1840 (in bruikleen van het GeelvinckHinlopenMuseum), het grote kasteelklavecimbel en een muselaar (virginaal). De prettige akoestiek en de intimiteit van al deze zalen maken kijken en luisteren naar de musici tot een bijzondere en vooral authentieke belevenis.
De verschillende concerten en muzikale evenementen zijn niet gratis toegankelijk. Opbrengsten komen direct en indirect ten goede aan de instandhouding van het kasteel.

Concerten door de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk

Deze Stichting organiseert concerten met klassieke kamermuziek door professionele topmusici talenten: solisten en ensembles, vocaal en instrumentaal en met een variëteit aan muziekinstrumenten. De organisatie, programmering en kaartverkoop is in handen van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Zij verzorgt ook aantrekkelijke arrangementen van een diner in combinatie met een concert.
Bekijk de concertagenda Toegangsbewijzen, arrangementen en meer