Jongleren met jaartallen?

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Stoffig? Niet als het ons ligt. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk laten we jongeren op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis voor ons betekent. We hebben verschillende programma’s voor verschillende leeftijden. Het is leuk om die in groepsverband te volgen.

Spannende leskist

De leskist ‘De Middeleeuwse stad’ gaat over de geschiedenis van de late Middeleeuwen en het ontstaan van steden en kastelen. We laten leerlingen in aanraking komen met het verleden van hun eigen leefomgeving. De inhoud van de leskist kan in de plaats komen van de lessen over de middeleeuwen in de geschiedenismethode van groep 6 of 7.

De leskist is te leen voor de basisscholen in de regio. De scholen hebben 3 weken de beschikking over het lespakket ter voorbereiding op een aansluitend bezoek aan het kasteel in die periode. De school betaalt € 50,– borg voor de leskist.

Educatieve activiteiten gekoppeld aan een kasteelbezoek

We bieden kinderen tijdens een bezoek aan het kasteel drie verschillende activiteiten aan. Elke activiteit duurt 20 minuten. De activiteiten zijn een leuke aanvulling op de lessen uit de leskist. Plan voor het gehele programma 1 uur en een kwartier.

  1. Rondleiding. Focus op de Middeleeuwse geschiedenis van Kasteel Heeswijk, het belang van de vesting, de veiligheid van de bewoners en de belegering van een kasteel.
  2. Brass rubben. Een spannende manier om reliëfs op papier te printen. Een activiteit in de IJzertoren met een verhaal over de hertogen van Brabant.
  3. Klootschieten in de omgeving en een uitleg over de herkomst van het spel.

De standaard entreeprijs is € 4,– per kind; twee begeleiders kunnen gratis mee naar binnen.

N.B. Ook schoolklassen, die geen gebruik maken van de leskist, kunnen een bezoek brengen aan Kasteel Heeswijk. Voor deze klassen hebben we een boeiende fotopuzzeltocht met bijbehorende kinderrondleiding opgezet.

Museum schatjes (sponsor: Erfgoed Brabant)

Museumschatjes is een speciaal project van Erfgoed Brabant voor basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8. De kinderen kunnen gratis een museum bezoeken! Met Kasteel Heeswijk nemen we al jaren deel aan het project en we verwelkomen telkens weer op zo’n 1500 kinderen, het maximum dat voor dit project kan worden ingeschreven. Wees er dus op tijd bij als u met een klas een bezoek aan Kasteel Heeswijk plant.

Informatie en reservering

Informatie over kinderrondleidingen is verkrijgbaar per telefoon: 0413 292 024 of per e-mail: info@stichtingkasteelheeswijk.nl. Of reserveer direct:

Uw naam:

Uw e-mailadres:

Uw telefoonnummer:

Datum:

Aantal personen: