Intiem Klassiek

Kasteel Heeswijk is al jaren het podium voor muziekuitvoeringen. Het aanbod is breed en rijk geschakeerd van klassiek en eigentijds tot jazz. In de Wapenzaal staan een moderne vleugel en een kabinetorgel. In de Salon en de Ridderzaal staan een antieke Broadwood vleugel anno 1840 (in bruikleen van het GeelvinckHinlopenMuseum), het grote kasteelklavecimbel en een muselaar (virginaal). De prettige akoestiek en de intimiteit van al deze zalen maken kijken en luisteren naar de musici tot een bijzondere en vooral authentieke belevenis.
De verschillende concerten en muzikale evenementen zijn niet gratis toegankelijk. Opbrengsten komen direct en indirect ten goede aan de instandhouding van het kasteel.

Concerten door de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk

Deze Stichting organiseert concerten met klassieke kamermuziek door professionele topmusici talenten: solisten en ensembles, vocaal en instrumentaal en met een variëteit aan muziekinstrumenten. De organisatie, programmering en kaartverkoop is in handen van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Zij verzorgt ook aantrekkelijke arrangementen van een diner in combinatie met een concert.
Bekijk de concertagenda

Andere muzikale evenementen op Kasteel Heeswijk

Naast de kasteelconcerten kunnen gasten van Kasteel Heeswijk ook genieten van andere muzikale evenementen, zoals de wekelijkse koffieconcerten (klassieke en lichte muziek door amateurs op niveau) en concerten op en rond de Broadwood vleugel anno 1840 (door professionele musici en aanstormende talenten). Vrijwilligers van de Stichting Kasteel Heeswijk zetten zich hiervoor in. In samenwerking met Kasteel Heeswijk Horeca worden aantrekkelijke lunches en afternoon tea’s verzorgd.
Bekijk de kasteelagenda

Contact en informatie voor musici

Klik op de button als je een keer wilt optreden in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk of op een andere locatie of gelegenheid waarvoor M-o-M MAGIC OF MUSIC programmeert.
Meer info