Topmonument en een erfenis voor ons Brabanders

Kasteel Heeswijk kent een bewogen geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1080. Het is in de loop van de eeuwen veelvuldig verwoest en herbouwd. De huidige vorm dateert uit 1835, het resultaat van een grondige verbouwing en uitbreiding naar de wensen van André, baron van den Bogaerde, die van Kasteel Heeswijk z’n woon- en werkpaleis maakt. Hij geniet vooral bekendheid als eerste Gouverneur van de Koning. De Provincie heeft Kasteel Heeswijk betiteld als Topmonument en is op verschillende dagen open voor publiek.

Snel naar...

Blok-Cultureel

Met of zonder gids

Blok-Cultureel

Een erfenis voor ons Brabanders

Blok-Cultureel

Musée de Bogaerde

Blok-Cultureel

Spannende leskist

Dagje Heeswijk

Het landgoed van Kasteel Heeswijk is een schitterende locatie voor een wandeling of fietstocht met tal van bestemmingen voor een ontspannen verblijf. Vooral de ongerepte natuur van het stroomdal van de rivier de Aa nodigt uit tot het maken van unieke dagtrips naar nabij gelegen bezienswaardigheden. Maar waarvoor je ook kiest, voor elke expeditie is Brasserie Het Koetshuis een ideaal start-, rust- en/of eindpunt.
Een dagje Kasteel Heeswijk

Een dagje Kasteel Heeswijk

Genieten

Met grote regelmaat staan er aantrekkelijke concerten en culturele activiteiten op het programma van Kasteel Heeswijk. Sommige met een traditioneel karakter, andere zijn verrassend eigentijds. De verscheidenheid van de activiteiten op het kasteel laat zich uitvoerig bekijken in de kasteelagenda. Of kijk eens bij onze verrassende arrangementen.

Ontdekken

In z'n lange bestaansgeschiedenis heeft Kasteel Heeswijk altijd een rol van betekenis gespeeld. Maak op eigen gelegenheid of met onze rondleiders een reis door de tijd en ontdek welke wereldgeschiedenis in en om het kasteel is geschreven en hoe de bewoners er hebben geleefd. Ontdek ook welke rol de laatste adellijke familie speelt in de ontwikkeling van onze Provincie. Of neem met jouw klas of school deel aan een van de educatieve programma's. De belevenis van deze eeuwenoude leefomgeving staat garant voor aangenaam verblijf.