Kasteel Heeswijk Horeca faciliteert jubilerend NVMM

  • NVVM 25 jaar

Kasteel Heeswijk Horeca faciliteert jubilerend NVMM

De Nederlandse Vereniging van Muziekinstrumentenmakers viert op zondag 21 oktober haar 25jarige jubileum met een tentoonstelling en verschillende muzikale optredens in de Wapenzaal, Ridderzaal en Salon van Kasteel Heeswijk. De feestelijke presentatie van het jubilerend NVMM wordt voorafgegaan met een lunch en afgesloten met een afterparty voor de deelnemers, beide gefaciliteerd door Kasteel Heeswijk Horeca.

Publiekspresentatie door deelnemende leden

Het jubilerend NVMM is opgericht in 1993. Zij vertegenwoordigt een brede groep van 25 professionele bouwers van akoestische muziekinstrumenten, blaas- strijk- en toetsinstrumenten. De leden presenteren zich op zondag 21 oktober met verschillende stands in het kasteel. U kunt dan met hen en hun passie voor het maken van muziekinstrumenten kennismaken. Klik hier voor meer informatie over de vereniging en het muzikale programma.
Wout Bosma (Parlor- en Archtopgitaren)
Peter Brandt (Violen)
Adriana Breukink (Blokfluiten)
Adrian Brown (Blokfluiten)
John van Gool (Snaarinstrumenten)
Thijs van der Harst (Gitaren)
Richard Heeres (Gitaren)
Geert Jan van der Heide (Koperen blaasinstr en Pauken)
Frits Heller (Historische blaasinstrumenten)
Jan Kalsbeek (Klavecimbels)
Eva Kingma (Dwarsfluiten)
André Klaassen (Strijkstokken)
Gerhard Landwehr (Strijkinstrumenten en -stokken)
Hans de Louter (Snaarinstrumenten)
Marco Magalhães (Historische blokfluiten)
Ellio Martina (Gitaren)
Sebastián Núñez (Luiten en klavecimbels)
Frans van Oosterhout (Snaarinstrumenten)
Onno Peper (Klavecimbels)
Peter van der Poel (Historische blaasinstr)
Hans van Rossum (Klavecimbels en orgels)
Sander Ruys (Klavichorden)
René Slotboom (Strijkinstrumenten)
Bart Straatemeier (Strijkinstrumenten)

Meer over het jubilerend NVVM

Het lidmaatschap van de NVMM staat open voor in Nederland gevestigde muziekinstrumentmakers die voldoen aan de voorwaarden van professionaliteit. Die staan beschreven in de statuten van de vereniging. Wat hen bindt is de liefde voor hun vak. Ideeën van en stimulering door collega’s zeer wordt gewaardeerd. Het bestuur onderhoudt contact met overheden en instellingen om te zorgen voor gunstige condities t.a.v. regelgeving en belastingzaken. Hierdoor kunnen zij zich zo goed mogelijk bezig houden met essentiële zaken: het vervaardigen en repareren van akoestische muziekinstrumenten. Op jaarlijkse bijeenkomsten houden leden presentaties over hun instrument. Deze bijeenkomsten bieden ook gelegenheid tot uitwisseling van ideeën, tips, adressen enz.

De vereniging heeft een drieledig doel:
1. De vereniging stimuleert de professionaliteit en integriteit op het gebied van het bouwen en het restaureren van akoestische muziekinstrumenten. Zij bevordert dat instrumenten, gebouwd door de bij haar aangesloten leden, vervaardigd zijn in ateliers van bonafide en kundige bouwers die hun sporen op dit gebied hebben verdiend. Daarmee bieden ze een argument voor de potentiële klant die daardoor beter zijn weg kan vinden in het ruime aanbod. Daarnaast is de vereniging behulpzaam voor goede afspraken tussen klant en bouwer, middels de offerte-, verkoop-, betalings- en leveringsvoorwaarden.
2. De vereniging zet zich in voor de belangenbehartiging van professionele bouwers van akoestische muziekinstrumenten.
3. De vereniging biedt de individuele bouwers een ontmoetingsplaats, waar de veelal solistisch werkende bouwers over hun vak met medevakgenoten kunnen discussiëren.


No Replies to "Kasteel Heeswijk Horeca faciliteert jubilerend NVMM"


    Got something to say?

    Some html is OK

    zeventien + acht =

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.