Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zondag 13 maart 2016. Koffieconcert door Barokensemble Octagon

13 maart 2016 @ 12:00 - 13:00

Barokensemble Octagon

Ons koffieconcert wordt vandaag verzorgd door het ‘Ensemble Octagon’. Het klein vocaal en instrumentaal ensemble bestaat uit actieve zangers en instrumentalisten die hun jarenlange ervaring gebundeld hebben om in kleiner verband te kunnen concerteren. Het oogmerk van Octagon is om prachtige programma’s uit te voeren en het enthousiasme voor de muziek zoveel mogelijk te delen met het publiek.

Programma

Octagon brengt een programma rondom Actus Tragicus van J.S.Bach. Naast deze Bach cantate staan de cantate ‘Nimm von uns Herr’ en de aria ‘Jesu meines Lebens Leben van Dietrich Buxtehude op het programma. Verder zingt het koor a capella ‘Da Jacob’ van Schein en worden delen uit de triosonate BWV 1039 gespeeld door diverse instrumentalisten. Het geheel staat onder leiding van Paul Valk, die tevens het orgel bespeelt.

Toegangskaarten

Het optreden van ‘Octagon’ maakt deel uit van ons zondagprogramma waarin genieten van wat ons kasteel te bieden heeft voorop staat. Een ticket voor een bezoek aan het kasteel, inclusief het concert kost € 10,– per persoon. Een entreebewijs voor kinderen (4 t/m 12 jaar) kost € 6,–. Klik hier voor meer informatie over de verschillende toegangstarieven en kortingen. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volw. en 2 kinderen -18 jaar), Museumjaarkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang.

Over Barokensemble Octagon

Het Ensemble Octagon  is ontstaan als octet in november 2006, ter gelegenheid van de traditionele culturele zondag in Utrecht op de eerste zondag van het nieuwe jaar. Octagon voert kleine á capella programma’s uit en heeft zich daarnaast gespecialiseerd in werken als Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Musikalische Exequien van Schütz. Er wordt samengewerkt met instrumentalisten in wisselende samenstelling en met wisselende muzikale/artistieke leiding.

Eerder trad Octagon op in de Nieuwe kerk in Amsterdam en in de Hermitage met Membra Jesu Nostri van Buxtehude en Musikalische Exequien van Schütz. De Cantate ‘Actus Tragicus’ van J.S.Bach voerde zij uit in de Bavo te Haarlem en in de oude Blasius te Delden. Enkele musici van het ensemble speelden in een ander verband al eerder op Kasteel Heeswijk.

Medewerkenden

Sopranen: Sylvia Peters, Jomien Tissink
Alten: Dorien van Biezen, Irene Paridaans
Tenoren: Herman Klein Brink, Teun de Vries
Bassen: Rien Klarenbeek, Pieter Zwart

Viool: Annet van Biezen, Annet Smits
Blokfluit: Marijke Lombaers, Lizet Penson
Viola da gamba: Marco van Es, Gadze Heeres
Cello: Patrick Vercammen
Theorbe, luit: Teun Lingeman

Muzikale leiding: Paul Valk, die tevens het orgel bespeelt.

Gegevens

Datum:
13 maart 2016
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352