Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Theeconcert. Duo Sans Souci. Licht Klassiek en Salonmuziek

24 juni 2018 @ 15:00 - 16:00

Duo Sans Souci

Duo Sans Souci (Lieke Daniels, viool en Frans van Dalen, piano) is in 2004 opgericht en heeft sindsdien meer dan 400 keer opgetreden waaronder recitals in Frankrijk, Duitsland, Engeland en België. Naast recitals verzorgt het Duo Sans Souci ook de muzikale omlijsting van recepties, congressen, diners en exposities. Het repertoire bestaat uit (licht) klassieke muziek en de salonmuziek zoals die klonk in de ‘Belle Epoque’ en de ‘Roaring Twenties’.

Programma

Salonmuziek en (licht)klassiek.

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over Sans Souci

Pianist Frans van Dalen is vanaf het begin de pianist van het duo Sans Souci; hij maakt de powerpoint presentaties en muziek arrangementen. Hij was als docent piano en repetitor verbonden aan het Hilversum conservatorium. Hij begeleidde de cabaretier Fons Jansen in diens klassieke programma’s (Ongewoon Recital en Kleintje Kunst) en nam een CD op met pianomuziek van Ravel.

Violiste Lieke Daniels kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd aan de muziekschool in Sint-Michielsgestel. Op 16-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de vooropleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ze na het behalen van haar gymnasiumdiploma haar vioolstudie mocht vervolgen in de vakopleiding. In juni 2014 behaalde ze daar cum laude haar bachelordiploma en in 2016 haar masterdiploma. Lieke is jarenlang concertmeester geweest van zowel het Euregio Jeugd Orkest en het Tilburgs Festival Orkest en geeft les bij muziekschool Key4Music in Best en Son en Breugel. Verder speelt Lieke regelmatig in verschillende tijdelijke ensembles met uiteenlopende bezettingen en als soliste, zowel op klassieke podia als met DJ’s en bands. Lieke volgde masterclasses bij onder andere MikhailBezverkhny, Dora Schwarzberg, Graf Mourja, ElinaVähälä en ShlomoMintz en nam deel aan verschillende (kamermuziek)cursussen in zowel binnen- als buitenland. Ze bespeelt een viool van Anton Somers uit 2014 met een strijkstok van Robert Pierce.

Gegevens

Datum:
24 juni 2018
Tijd:
15:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352