Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Passieconcert door het AdHoc Ensemble

5 maart 2017 @ 12:00 - 13:00

Passieconcert

In de aanloop naar Pasen klinken op verschillende plaatsen weer de passieconcerten. Maar fans van klassieke muziek kunnen ook genieten van een reeks andere werken geïnspireerd op Christus. Tijdens het koffieconcert van 5 maart op Kasteel Heeswijk met werk van o.a. J.L.Bach en Giovanni Clari, krijgt het publiek er een deel van te horen. Het AdHoc Ensemble o.l.v. Ien Bouwmans verzorgt het concert op deze zondag met het volgende programma:

Programma

– Johann Ludwig Bach (1677-1731): Kantate –  “Ja, mir hast du Arbeit gemacht.”
1. Prima Pars 2. Recitativo 3. Duetto 4. Sehet (Recitativo secco) 5. Aria Flieszt, ihr Lieb 6. Recitativo 7. O wundergrosze Lieb 8. Chorus
– Giovanni Clari (1677-1754): De Profundis (psalm 130) + kistorgel + vc
1. De Profundis 2. Fiant aures 3. Si iniquitates 4. Quia apud te 5. Sustinuit anima 6. A custodia mattutina 7. Quia apud te 8. Et ipse redimet 9. Requiem eternam
– G.Frescobaldi  (1583- 1643): Toccata IV Libro II (kistorgel)
– Giovanni Clari (1677-1754): Dextera Domini, muziek voor Witte Donderdag 4-st + bc
– Dario Castello (Venetie 1629) Sonata prima (Allegro-Adagio-Allegro-Allegro-Adagio)

Rode wijn

Mooie wijn van de fles

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie vooraf of een heerlijke lunch na het koffieconcert. Het kan allebei. Of een eindje wandelen door de schitterende natuur van het Landgoed Heeswijk. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Een mooie wijn van de fles (rood, rosé, wit).

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over de musici van het AdHoc Ensemble

Het AdHoc Ensemble o.l.v. Ien Bouwmans bestaat uit:

YCV

Yvonne Cox

– Yvonne Cox, sopraan. Zij begon met zingen in het Munstergeleens Kinderkoor. Als studente volgde ze zangles in Nijmegen en bij Vocaal Ensemble Markant en Capella Brabant.  Later volgde ze zanglessen bij Helena Hogendorp, Jeanette van de Belt en nu bij Ien Bouwmans. Tegenwoordig zingt ze solo en in duet met Anneke Engelen.

AE

Anneke Engelen

– Anneke Engelen, mezzosopraan. Ook zij zingt al vanaf jongs af aan in koren en als student bij het Eindhovens Studenten Muziek Gezelschap, Vocaal Ensemble Markant en het Heilig Hart Kerkkoor Vught. Tegenwoordig maakt ze deel uit van kamerkoor Ad Parnassum en het Mattheus koor Zaltbommel. Zangles volgde ze bij Jeanette van de Belt, Helena Hogendorp, Monique van der Hoeven en nu Ien Bouwmans.

– Michiel van Eeden, tenor. Hij komt uit een gezin met musicerende ouders waar veel klassieke muziek klonk. Pas op 32-jarige leeftijd begon hij met zingen. Omdat tenoren erg gewild zijn kon hij snel veel ervaring opdoen, onder andere bij het Brabants Kamerkoor en Vocaal Ensemble Markant. Michiel heeft les van Jaap Smit en is nu actief in Ad Parnassum, Octabile en het Brabant Koor.

– Henk Terwal, bas. Hij zingt al vanaf zijn zesde in koren en is autodidact. Later volgde hij de basiscursus koordirigent, om daarna weer actief te worden als zanger, o.a. bij de Boxtelse Cantory, Schola Davidica en de Schola Liturgica. Sinds 2002 zingt hij bij Cappella Breda en volgde hij zangles bij Ien Bouwmans.

GvH

Gaby van Hoof

– Gaby van Hoof, barokviool I. Zij studeerde vanaf haar 9e jaar viool. Volgde de opleiding basistechniek en de vervolgopleiding voor viooldocenten en studeert nu barokviool bij Franc Polman in Amsterdam. Als violiste in het Symfonieorkest Nijmegen maakte ze verschillende buitenlandse tournees. Tegenwoordig maakt ze deel uit van verschillende ensembles, werkt als manager voor het Ensemble Conservatoire en is viooldocente op de Nijmeegse Lindenberg.

– Thijs Beekman, barokviool II. Hij begon op vrij late leeftijd met vioolspelen. Werkte mee aan vele Bach oratoria en kantates en raakte daardoor geïnteresseerd in de historische uitvoeringspraktijk. Hij studeerde barokviool en speelde met ensembles zoals ‘Brederode Consort’, ‘Zutphens Barok Ensemble’ en ‘The (broken) Consort’.

Eleonor-de-Groot

Eleanor de Groot

– Eleanor de Groot, barokaltviool. Zij studeerde blokfluit in Den Haag en Tilburg en is als docent blokfluit verbonden aan Phoenix muziekscholen. Op dit moment studeert zij altviool bij Gisella Bergman aan het Conservatorium te Tilburg en speelt in verschillende ensembles en orkesten. Ze dirigeert het frequent  optredende Phoenix Recorder Players.

– Edwin Bleichrodt, cello. Hij was als eerste cellist verbonden aan Arnhem Sinfonietta en aan het N.S.O. Collegium Musicum Carolinum. Als cellist in het Regine Bachorkest speelde hij in veel werken de continuopartij, onder meer in tweejaarlijkse uitvoeringen van de Johannes Passion. Sinds 2010 maakt hij deel uit van het Maeslangen pianotrio.

Axel Wenstedt

Axel Wenstedt, kistorgel

– Axel Wenstedt, kostorgel. Hij speelt sinds 1971 als autodidact klavecimbel en orgel, na pianoles bij organist-klavecinist Gerard Dekker en liedbegeleiding bij A.Seyler. Axel Wenstedt speelt bij talloze concerten als continuspeler, waaronder kamerorkest Alvear Veghel, Barokorkest Megen, renaissance ensemble Octocant en Chorus Novus DenBosch. Barokke kamermuziek speelt hij met Scordatura en Octime Nijmegen. Op orgel was en is hij te horen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Hij plant de wekelijkse koffieconcerten van Kasteel Heeswijk en de Muziek in de Abdij concerten in het Museum voor Religieuze Kunst Uden.

Ien Bouwmans

Zangeres en zangpedagoge Ien Bouwmans

– Ien Bouwmans initieerde het programma van dit AdHoc ensemble, met enkele van haar leerlingen uit haar zanglespraktijk InnerVoice in Rosmalen.  Haar solozangdiploma behaalde zij  aan het Rotterdams Conservatorium bij Wendela Bronsgeest. Zij treedt als soliste op bij koorconcerten, oratoria, jeugdopera’s en kindermuziek-theaterproducties. Zij geeft stemvorming aan o.a het ‘Brabants Kamerkoor’, ‘Rosmalens Mannenkoor’ en ‘s-Hertogenbosch Vocaal Ensemble’, dirigeert de vocale ensembles ‘All Women’ en ‘Geluk is Geen Jurk’, en zingt in het vocaal kwartet ‘DRIEST’ muziek van de Tilburgse componist Frans van Hoek.

Gegevens

Datum:
5 maart 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352