Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing. Kruisvorm in Matthäus Passion

2 april 2017 @ 15:00 - 17:00

€10

Organist en Bach-deskundige Kees van Houten verzorgt een boeiende lezing over Bach’s Matthäus Passion, waarin hij aantoont dat Bach zijn Passion heeft ontworpen in de vorm van een kruis. Hierbij vinden alle Bijbelfragmenten, Koralen en Aria’s hun symbolische plaats op de dwarsbalk en de staander, en wel zodanig, dat de lengteproporties van het kruishout op een natuurlijke en overtuigende manier zichtbaar worden.

Kern van het betoog is de duiding van het centrale punt waar de balken elkaar kruisen. Op dit punt heeft Bach twee essentiële psychologische lagen van het lijdensverhaal over elkaar heen gelegd en muzikaal in elkaar verankerd. De lezing wordt verlucht met klinkende muziekfragmenten uit de Matthäus Passion.

GOEDE VOORBEREIDING OP DE PASSION

De lezing wordt speciaal aanbevolen voor bezoekers van Bach’s Matthäus Passions, bijvoorbeeld die op vrijdagavond 7 april 2017 om 19.00 uur staat geprogrammeerd in de kapel van het klooster Zusters Franciscanessen Veghel (Kamerorkest Alveare Veghel en het Philipskoor Eindhoven olv Sander Teepen).

ENTREE

Menukaart

Bekijk onze ‘Kleine Kaart’

De lezing over Bach’s Matthäus Passion wordt gehouden in het Koetshuis van Kasteel Heeswijk. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren gewenst. U kunt een plaats reserveren via een email aan Axel Wenstedt, mail: akedw@hetnet.nl. Kosten bedragen € 10,– per persoon.
Tip van de kok. Vooraf, in de pauze of na afloop: heerlijke lunch, lekker kopje koffie, of een aangekleed borreltje. Op de kleine kaart staan onze gerechten en dranken.

Matthäus Passion

Matthäus Passion in Veghel

Matthäus Passion

Wie de uitvoering van de Matthaus Passion op 7 april in Veghel wil bijwonen, kan kaarten bestellen bij de organisatie. De voorstelling begint om 19:00 uur en duurt tot 22:30 uur. De kapel is al open om 18:00 uur. Bezoekers dienen op tijd aanwezig te zijn. Klik hier voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
2 april 2017
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Organisator

M-o-M Magic of Music
Website:
https://magicofmusicsite.wordpress.com/

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352