Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Yana Borisova (Bulgarije), klavecimbel

maart 11 @ 12:00 - 13:00

Yana Borisova

Wanneer men in de barokperiode naar een concert ging, wist men dat het een reis zou worden door de meest extreme emoties. De Franse componisten waren meesters in het aanwakkeren van de hartstocht van de luisteraar. De talentvolle Yana Borisova brengt in dit concert een aantal van de beste en meest verfijnde composities uit de Franse klavecimbelschool en neemt de luisteraar mee op een tijdreis terug naar het Frankrijk van de 17de en 18e eeuw.

Programma

Op het programma staat 17e en 18e eeuwse Franse klavecimbelmuziek met werken van:
– Jean-Henry d’Anglebert (1629 – 1691) – Pièces de Clavecin: Suite No. 2, g minor
Prelude – Allemande – Courante – Sarabande – Gigue
– Jean-Baptist Forqueray (1699-1782) – Pièces de Clavecin: Suite No. 1, d minor
Allemande – La Laborde – La Forqueray – La Cottin – La Portugaise – La Couperin
– Jean-Phillipp Rameau (1683-1764) – Nouvelles Suites de Pièces de Clavecin: Suite in A minor
Allemande – Courante – Sarabande – Les Trois Mains – Fanfarinette – La Triomphante – Gavotte avec les Doubles de la Gavotte

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over Yana Borisova

Yana Borisova is afgestudeerd aan de Juilliard School of Music in New York. In de Nederlandse muziekwereld debuteerde ze bij het Kamermuziekprogramma van het Residentie Orkest. Ze speelde een concertserie in de Nieuwe Kerk, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze te horen in concerten in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam, het Scheepvaartsmuseum en in de Fringe-concertserie op het Utrecht Oude Music Festival.

Yana Borisova, klavecimbel

Yana Borisova, klavecimbel

Als klassiek geschoold pianiste voltooide ze een ‘honouree bachelor’ in pianospel aan het Cleveland Institute of Music. Daar volgde ze een opleiding bij een van de meest vooraanstaande pianisten en pedagogen van onze tijd: Sergei Babayan. In Cleveland ontdekte ze ook het klavecimbel en ontving een volledige beurs voor de masteropleiding aan de Juilliard School in New York.

Als student kreeg ze daar de kans om samen te werken met enkele van de meest gevierde musici op het gebied van oude muziek, waaronder Masaaki Suzuki, Jordi Savall, Ton Koopman, Richard Egarr en Monica Huggett. En in internationale concertzalen mocht ze al optredens verzorgen. Ze bekwaamde haar talent verder bij Lars Ulrik Mortensen, Béatrice Martin, Ketil Haugsand, Skip Sempé, Jörg-Andreas Bötticher, Harry Bicket, Riccardo Minasi, Jaap ter Linden en Emma Kirkby.

De geboren Bulgaarse heeft nog steeds een sterke band met het culturele- en muziekleven in haar land en treedt daar ook regelmatig op. Zo was ze er al verschillende keren te zien en te horen op het Sofia Baroque Arts Festival.

Inmiddels heeft Yana ook haar masterstudies bij Richard Egarr aan het Conservatorium van Amsterdam voor zowel klavecimbel als fortepiano succesvol beëindigd. Ze legt zich nu volledig toe op optredens tijdens het Oude Muziekfestival in Utrecht, het Geelvinck Pianofortefestival en concerten in het Rijksmuseum. Daarnaast organiseert ze lezingen over haar onderzoek naar historische partituren.

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352