Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Vocaal Ensemble Melos, Cellokwartet Wiriavier en Caroline Spanjaard

19 november 2017 @ 12:00 - 13:00

Vocaal Ensemble Melos

Het koffieconcert wordt verzorgd door Vocaal Ensemble Melos o.l.v. Lucas Vis, m.m.v. het Cellokwartet Wiriavier en Caroline Spanjaard, sopraan. Zij brengen het programma ‘Assemble, all ye maidens’.

Vocaal Ensemble Melos is een projectkoor dat is opgericht door Caroline Spanjaard en Lucas Vis. In het Cellokwartet Wiriavier speelt Lucas Vis zelf mee.

Programma (onder voorbehoud)

 • Warlock – liederen
 • R. Schumann – 3 delen uit Romanzen op. 69
 • M. Reger – Drei Gesänge op. 111B
 • Cello-kwartet Wiriavier
 • Aria (nog te bepalen) door Caroline Spanjaard met celli
 • R. Schumann – 3 delen uit Romanzen op. 69
 • F. Poulenc – Petites voix
 • Fl. Schmitt
 • G. Holst – deel uit “Seven part songs” met celli
 • R. Schumann – 3 delen uit Romanzen op. 91
 • Brasserie. Toegang vrij

  Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.

  Entree concert en kasteel

  Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
  Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
  Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

  Over Vocaal Ensemble Melos

  Vocaal Ensemble Melos is een projectkoor dat is opgericht door Caroline Spanjaard en Lucas Vis. In januari 2016 heeft Melos zich voor het eerst gepresenteerd in Best en Eindhoven. Melos bestaat uit twaalf goede zangeressen, die ieder ruime ervaring hebben op het gebied van zowel koor- als solozang.

  Cellokwartet Wiriavier

  Cellokwartet Wiriavier

  Over Cellokwartet Wiriavier

  Cellokwartet Wiriavier wordt gevormd door de cellisten Wikkie Vis, Rita Ernst-Kurtos, Connie van der Dussen en Lucas Vis. Het repertoire van Wiriavier bestrijkt muziek van de laatste eeuwen, veelal speciaal gearrangeerd voor het kwartet. In het programma met Melos treedt Wiriavier tevens op als begeleidend instrumentaal ensemble.

  lucas-vis

  Lucas Vis

  Over Lucas Vis

  Lucas Vis studeerde van 1962-1969 aan het Muzieklyceum in Amsterdam, cello bij Reinier Bresser en orkestdirectie bij Jaap Spaanderman. In 1967 volgde hij een directiecursus bij Bruno Maderna, waarbij hij als beste deelnemer een onderscheiding kreeg van Radio Salzburg. Daarna was hij deelnemer aan masterclasses en cursussen bij Pierre Boulez, Jean Fournet, Marius Constant, Dean Dixon en Paul Hupperts. Op advies van Maderna en Boulez studeerde Vis ook compositie, bij Jan van Vlijmen. Lucas Vis dirigeert diverse grote orkesten. Daarnaast geeft hij directieles op het conservatorium te Amsterdam (waar hij ook enige jaren directeur was) en is hij regelmatig voorzitter van concoursen.

  Over Caroline Spanjaard

  Caroline Spanjaard

  Caroline Spanjaard

  Caroline Spanjaard, studeerde zang bij o.a. Maria Acda en Joep Bröcheler en behaalde in 1997 haar Staatsdiploma Solozang. Ze is een veelgevraagd concertzangeres die zich beweegt door alle stijlperiodes van barok tot hedendaags. Tot haar uitgebreide repertoire behoren de passies van Bach, “Messiah” van Händel, de “Grosse Messe in c-moll” van Mozart, de Requiems van Mozart, Fauré en Brahms, romantische werken van Bruckner, Mendelssohn en Rheinberger, alsook de orkestliederencycli “Sieben frühe Lieder” van Alban Berg en “Les Illuminations” van Benjamin Britten. Als operazangeres vertolkte ze de rol van Dido in Purcell’s “Dido & Aeneas”. Verder is ze graag actief in professionele ensembles, waaronder de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

  Gegevens

  Datum:
  19 november 2017
  Tijd:
  12:00 - 13:00
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Kasteel Heeswijk
  Kasteel 4
  Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0413-292352