Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Tom Bouwman speelt ‘Wolfgang Amadeus Mozart’

15 april 2018 @ 12:00 - 13:00

Tom Bouwman

Tom Bouwman brengt vandaag een concert met de mooiste jeugdwerken voor het klavier van de jonge Mozart. Het concert wordt voorafgegaan door een korte beschrijving van het ‘Wonder waarvan God het had toegestaan in Salzburg geboren te worden’. Ook worden er drie fragmenten gespeeld uit Mozarts jeugdjaren die voltooid zijn door Tom Bouwman en eind 2019 gepubliceerd zullen worden bij de Wiener Urtext Editie Universal Edition. In 60 minuten hoort u de mooiste en meest virtuoze jeugdwerken van Mozart, uitgevoerd op het kasteelklavecimbel (kopie naar een klavecimbel uit 1740).

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk

Over Tom Bouwman

Fortepianist Tom Bouwman is professioneel fortepianist en Mozart-deskundige. Hij publiceerde verschillende wetenschappelijke artikelen omtrent het leven en werk van Mozart, treedt regelmatig op met diens muziek en werkt momenteel samen met cultuurtheoloog Frank Bosman aan een nieuw boek over de componist. Bouwmans lezingen over het voltooien van Mozart’s fragmenten en de improvisatie-cultuur van de 18e-eeuw werden al in verscheidene Europese steden enthousiast ontvangen.

Bouwman studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd in 2015 uitgenodigd zijn studie voort te zetten bij befaamd fortepianist en Mozart-deskundige John Irving naargelang een paar door hem voltooide Mozart fragmenten. Zijn uitvoeringen kenmerken zich door een onverbloemd plezier in het musiceren en een gegrond begrip van historische uitvoeringspraktijken uit de late 18e eeuw, zoals het ‘ex-temore’ improviseren van Cadenzen in pianoconcerten.

Tanja Obalski

Tanja Obalski, sopraan

Vooruitblik

Op zondag 6 mei bespeelt Tom Bouwman zijn kopie van een fortepiano van Andreas Stein (1788). Deze fortepiano is in 2017 gebouwd door de wereldbefaamde pianofortebouwer Paul McNulty. In een programma met pianowerken en liederen van Mozart zingt de sopraan Tanja Obalski.

Gegevens

Datum:
15 april 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352