Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium

15 juli 2018 @ 12:00 - 13:00

Marianne Boer

Het koffieconcert wordt verzorgd door de Talentenklas van het Amsterdams Conservatorium, o.l.v. Marianne Boer. Zij is hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor de jonge toptalenten (10-16 jaar), piano, viool en blazers. Een van die toptalenten is Julia Nefedov (10 jaar). Zij studeert piano bij haar. Julia verzorgde al eerder een piano-optreden op Kasteel Heeswijk en was in april van dit jaar winnares van het Steinway Pianoconcours.

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Tip van de Chef

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie, met een fraai zicht op het kasteel en de tuin, is vrij toegankelijk.

Over Marianne Boer

Marianne Boer debuteerde op tienjarige leeftijd leeftijd in een pianoconcert van Haydn. Vervolgens werd ze op haar vijftiende geselecteerd als jong talent voor de jubileumuitzending van Für Elise in de Grote Zaal van het Concertgebouw, waar ze een pianoconcert van Mozart uitvoerde dat live werd uitgezonden op televisie. In 1992 studeerde ze af aan het Sweelinck Conservatorium bij Jan Wijn. Ook studeerde ze muziekwetenschap aan de universiteiten van Amsterdam en Utrecht. Als soliste heeft Marianne opgetreden in vele pianoconcerten. Ze won het Jacques Vonk Pianoconcours en werd tweemaal onderscheiden met de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Daarnaast speelt ze in diverse kamermuziekensembles. Met Maurice Heugen, solofluitist van de opera te Zürich, vormt zij al meer dan dertig jaar een duo. In 1991 wonnen zij de eerste prijs op het internationale concours Rovero d’Oro te Italië.

Sinds 1997 is Marianne Boer als docent/repetitor verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook werkte ze vijf jaar lang als hoofdvakdocent piano aan het University College Roosevelt te Middelburg. Tegenwoordig is ze hoofdvakdocent aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent van het CvA. Sinds 2013 schrijft Marianne voor het blad Pianowereld. In 2014 nam ze muziek van Chopin op voor de Nederlandse speelfilm ‘ikjijhijzij’.

Gegevens

Datum:
15 juli 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352