Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Running to Paradise

4 februari 2018 @ 12:00 - 13:00

Running to Paradise

In opdracht van de Stichting Michael Jon Smith werden in mei en juni 2016 in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk CD opnamen gemaakt van werken van componist Michael Jon Smith. De opnamen zijn vastgelegd op de CD ‘Running to Paradise’. De uitvoerende musici waren altvioliste Emlyn Stam, violiste Myrte van Westerop, pianiste Shuann Chai (allen werkzaam bij het Residentieorkest) en fluitiste Inge IJpelaar (Den Bosch). De piano partituren werden uitgevoerd op de Sautervleugel die toentertijd aan het kasteel in bruikleen was gegeven door Ien Bouwmans (Innervoice, Rosmalen).
De CD is inmiddels gereed en de afspraak met de musici was dat zij later hun werk voor publiek ten gehore zouden brengen. Op zondag 4 februari wordt deze belofte ingelost. Organisatie: Stichting Kasteel Heeswijk.

Programma

– Song and Dance Fantasy – Altviool en piano
– Running to Paradise – Dwarsfluit en piano
– Berceuse – Dwarsfluit en piano
– Viola sonata for solo altviool
– Uit ‘The Seasons’: ‘February’ en ‘June’ – solo piano
– Uit ‘The Seasons’: ‘September’ en ‘November’ (Watendlath) – solo piano
– Caledonian Suite – solo altviool
– Piacevole – Flute and Piano

Concertkoffie en meer in de Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet.

Michael Jon Smith

Michael Jon Smith

Over Michael Jon Smith (1941 – 2009)

Sue Saunders vertelt over haar broer: “In de laatste twintig jaar van zijn leven, een leven toegewijd aan muziek, werd het op muziek zetten van Wordsworth’s lange autobiografisch gedicht ‘The Prelude’ de raison d’etre van mijn broer. Maar zo had hij een passie voor van alles, de heuvels van het Lake District (en de gidsen hiervoor van A. Wainwright), cricket, Scrabble, en zelfs het engelse weer!” Over z’n jeugd zegt ze: “Michael bracht zijn eerste vier jaar door in het kleine dorpje Skelton, in de buurt van Penrith, Cumbria. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij daar geëvacueerd, samen met onze moeder en onze zus, Judit. Z’n schoolopleiding volgde hij aan de Royal Grammar School in Newcastle upon Tyne. Johnson Hood leerde hem er vioolspelen en moedigde hem aan te gaan componeren. Gedurende zijn leven produceerde hij een gestage stroom stukken voor verschillende orkestgroottes en solo-instrumenten.”

Gegevens

Datum:
4 februari 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352