Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Pianotrio Wim van den Hoek. Haydn en Dvorak

23 juli 2017 @ 12:00 - 13:00

Wim van den Hoek

Het Trio Wim van den Hoek bestaat uit Angela Neijmeijer (viool), Wilbert Neijmeijer (cello) en Wim van den Hoek (piano).

Zij spelen werk van:
– Joseph Haydn (1732-1809): Klaviertrio in G, Hob. XV:25
– Antonin Dvorak (1841-1904): Piano Trio No.4, Op.90 “Dumky”

Programma

Joseph Haydn (1732-1809) Klaviertrio in G Hob. XV:25
I. Andante
II. Poco adagio
III. Rondo all’Ongarese (presto)

Antonin Dvorak (1841-1904) Piano Trio No.4, Op.90 “Dumky”
I. Lento maestoso – Allegro quasi doppio movimento – Lento maestoso – Allegro
II. Poco Adagio – Vivace non troppo – Poco Adagio – Vivace
III. Andante – Vivace non troppo – Andante
IV. Andante moderato – Allegretto scherzando – Meno mosso -Allegro-Moderato
V. Allegro
VI. Lento maestoso – Vivace – Lento – Vivace

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Een mooie wijn van de fles (rood, rosé, wit).

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over de musici

Wim van den Hoek (piano) studeerde scheikunde en piano. Hij was werkzaam als scheikundige bij Philips en volgde daarnaast pianolessen bij o.a. Hans Osieck, Ineke Bosch en Ruud van den Brink. Hij was regelmatig deelnemer bij de kamermuziekcursussen in het Zwitserse Verbier. Als kamermuziekpianist heeft hij verschillende keren op Kasteel Heeswijk gespeeld. In april nog speelde hij de pianopartij in de Orgelsymphonie van SaintSaens bij het Eindhovens Symfonieorkest in Eindhoven en later in de Elzas.

Angela Neijmeijer-Leloux (viool), begon op 8-jarige leeftijd met vioolles. Zij kreeg o.a. les bij D.J.Walta en Remy Baudet. Zij studeerde geneeskunde in Nijmegen en daarna de opleiding tot gynaecoloog. Zij speelde o.a in Het Nijmeegs Studentenorkest, het Nijmeegs Strijkersensemble, het Nederlands Studenten Kamerorkest en het Symfonieorkest Eindhoven. Momenteel is ze concertmeester van het Valkenswaards Kamerorkest en lid van het Autunno-ensemble. Sinds enkele jaren speelt ze ook altviool.

Wilbert Neijmeijer (cello), studeerde werktuigbouw (UvT) en cello. Momenteel is hij (zakelijk) zelfstandig adviseur en op muzikaal gebied aanvoerder van de celli in het Symfonieorkest Eindhoven. Hij speelde onlangs op 2de paasdag op Kasteel Heeswijk een celloconcert van Haydn en speelt af en toe mee in het Haydnorkest Kasteel Heeswijk o.l.v. Jos de Hoon.

Gegevens

Datum:
23 juli 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352