Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. P.C.RecorderPlayers. Lenteklanken

22 april 2018 @ 12:00 - 13:00

PC RecordPlayers

Het koffieconcert wordt verzorgd door de P.C.RecorderPlayers, een blokfluit ensemble uit Schijndel bestaande uit 9 personen (allemaal D-niveau). P.C. staat voor Phoenix Cultuur. Het ensemble oefent o.l.v. blokfluitdocente Eleanor de Groot. Het eerste optreden was in Oostenrijk, toen nog onder de naam MiK Recorder Players. In het ensemble spelen vaak vakdocenten en gevorderde amateurs mee. Het repertoire is veelzijdig: renaissance, barok, klassiek en modern.

Programma ‘Lenteklanken’

De P.C.RecorderPlayers spelen werken van
– Ward, Gabriëli, Holborne, Monteverdi, Vivaldi en Schickhardt.

Tip van de Chef

Tip van de Chef

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze ‘Kleine Kaart’ voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over de P.C.RecorderPlayers

Het ensemble (m.m.v. Axel Wenstedt, klavecimbel) bestaat op deze zondag uit:
– Edda Hoving, blokfluit en sopraan
– Marja Apünn, blokfluit en mezzosopraan
– Quinie Vermeulen, Heidi de Hoon, Janneke Polmann en Margot Ikkersheim-Brands, blokfluiten

PCRecorderPlayers

PCRecorderPlayers

De P.C.RecorderPlayers bespelen verschillende blokfluiten: renaissance- en barokblokfluiten, van basblokfluiten van 2 meter hoog tot de kleinste sopraanblokfluit. Daarnaast beschikt het ensemble over een volledig Kynseker renaissance consort (sopraan, alt, tenor, bas en contrabas).
Het blokfluitensemble speelt vooral in de Meierij (‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Boxtel, Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode). Soms samen met andere ensembles zoals het Harpen ensemble uit Nijmegen en het Saxofoonchoir o.l.v. Jo Hennen. Voor het renaissancerepertoire heeft het ensemble een masterclass gevolgd bij Eva Harmuthová. Jaarlijks staan er een tweetal grote concerten gepland. Tussendoor wordt ook in kleinere bezettingen gespeeld. Kijk ook op FaceBook voor meer informatie over de P.C.RecorderPlayers.

Gegevens

Datum:
22 april 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352