Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Muziekgezelschappen uit Venlo en Eindhoven.

22 oktober 2017 @ 12:00 - 13:00

Blaaskwintet VSO

Een blaaskwintet vanuit het Venloos Symfonie Orkest (foto) en een barokensemble met oud-leden van het Eindhovens studenten muziekgezelschap Quadrivium zullen tijdens dit koffieconcert een optreden verzorgen. De diversiteit van de musici staat garant voor een gevarieerd programma waarin blaasmuziek en barokmuziek ten gehore wordt gebracht. Leden van het Eindhovense muziekgezelschap Quadrivium traden al eerder op in Kasteel Heeswijk (Blokfluitensemble Sambuca, februari 2017).

Programma

Barokmuziek (oud-leden van Quadrivium):
Telemann: Kantate “Nach Finsternis und Todesschatten” TWV1:1150
Telemann: Kantate “Die Hoffnung ist mein Leben” TWV20:48
Zelenka: Lamentatie no 2 voor Paaszaterdag ZW 53 no 6

Blaasmuziek (leden Venloos Symfonie Orkest)
A. Salieri: Symfonie in D groot – Allegro Assai
A. Reicha – Adagio in d mineur
F. Danzi – Quintet op. 56 no 2

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over het Barokensemble van oud-leden van Quadrivium

Kerst van der Veen – Bariton (Arnhem)
Laurent Hanssen – Klavecimbel (Frankfurt, Dld.)
Raoul Trines – Viool (Oxford, UK)
Ellen Dieleman – Cello (Den Haag)
Tanja van de Ketterij – Fagot/Viola da Gamba (Baarn)
Robert Tausk – Contrabas (Baarn)
Frits van der Meulen – Fluit (Eindhoven)

Kerst van der Veen, bas-bariton, heeft zangles van José Brands. Hij heeft een breed repertoire van barok tot hedendaags, van lied tot opera. Kerst heeft onder meer als solist opgetreden bij Arnhem Sinfonietta (Requiem, Mozart; Sieben Letzten Worte, Haydn) en bij Kamerorkest “Le Silence Curieux”, met o.a. concertaria’s van Mozart en cantates van Biber en Telemann. Kerst, woonachtig te Arnhem, is lid van het Vocaal Kwartet “Glissando”.

Ellen Dieleman begon met cellolessen bij Jean Naudts aan de Muziekschool in Terneuzen en had daarna nog les van o.a. Wouter Mijnders en Valentina Nijinsky.  Ze maakt deel uit van het Leiderdorps Kamerorkest en van strijkorkest de Haagse Beek, maar haar hart ligt bij de kamermuziek. Ze nam deel aan vele cursussen in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

Over het Blaaskwintet uit het Venloos Symfonie Orkest

Christine Janssen-Hinz – Hobo (Kempen, Dld.)
André Kézér – Klarinet (Helden)
Chrit van Rijt – Hoorn (Venlo)
Hermann van den Boom – Fagot (Kempen, Dld.)
Frits van der Meulen – Fluit (Eindhoven)

Vier jaar geleden zijn de blazers van het Venloos Symfonieorkest (VSO) begonnen om kwintetmuziek te gaan spelen. Inmiddels is de bezetting iets gewijzigd en zijn drie van de vijf leden lid van het VSO. Het kwintet heeft diverse optredens gegeven, veelal in samenwerking met andere verenigingen. Zo heeft het in 2015 opgetreden in Berlicum met het Berlicums Vocaal ensemble.

Gegevens

Datum:
22 oktober 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352