Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Klezmajeur. Stukken uit theaterprogramma ‘Klez la Vie’

29 oktober 2017 @ 12:00 - 13:00

Klezmajeur

Klezmer Ensemble ‘Klezmajeur’ speelt een aantal stukken uit haar theater programma ‘Klez la Vie’. Klezmer, van oorsprong Oost-Europese feestmuziek, betekent ‘Instrument van het lied’. En dat IS Klezmajeur, vier instrumenten: Viool, Contrabas, Klarinet en Accordeon. Klezmajeur neemt haar toehoorders mee naar een muzikaal feestje op niet westerse ritmes en toonladders. Voorproefje: klik hier.

Programma

In het theaterprogramma ‘Klez la Vie’ wordt het leven van een jonge rabbijn gevolgd, die leert dat het leven niet iets is wat je zo maar uit een boek leert, maar wat je moet doen. Tijdens het koffieconcert worden delen uit ‘Klez la Vie’ ten gehore gebracht. Met sprankelende muziek, opgezweepte vrolijkheid, maar ook ontroerende liedjes wordt het publiek meegenomen in een achtbaan van emoties. En van Klezmajeur mag daarop ook gedanst worden.

Brasserie. Toegang vrij

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, of een heerlijke aangeklede borrel na een wandeling over het landgoed. Het kan allemaal. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over Klezmajeur

De musici spelen al meer dan 11 jaar samen in Klezmajeur, nadat ze elkaar bij een zigeuner muziekfestival leerden kennen. Het ensemble bestaat uit:

 • Cora van den Berg: viool en zang; Cora is een violiste met passie voor klassieke muziek, maar ook Zigeuner en Turkse muziek hebben haar aandacht.
 • Erwin Engelsma: klarinet en zang; Erwin komt uit de volksmuziekwereld, aangevuld met studie klassieke muziek. Hij kent ook de typische Klezmer klarinetstijlen.
 • Heleen ‘t Hart: accordeon; Heleen heeft een achtergrond in Russische muziek en cultuur. Ze speelt bayan, haar Russische accordeon.
 • Onno van Hagen: contrabas. Onno houdt van theater. Zijn achtergrond ligt in de Oost-Europese volks- en zigeuner muziek, maar na ruim 11 jaar is hij wel ‘verklezmerd’.
 • Gegevens

  Datum:
  29 oktober 2017
  Tijd:
  12:00 - 13:00
  Evenement Categorie:

  Locatie

  Kasteel Heeswijk
  Kasteel 4
  Heeswijk-Dinther, Nederland
  + Google Maps
  Telefoon:
  0413-292352