Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Kirsti Consort

26 maart 2017 @ 12:00 - 13:00

Kirsti Consort

Het Kirsti Consort is een ensemble van jonge musici, opgericht in oktober 2015. Het is internationaal qua samenstelling en bestaat uit de IJslandse alt Anna Vala Ólafsdóttir, de Finse violiste Kirsti Apajalahti, de Nederlandse celliste Elianne Ardts en de Mexicaanse klavecinist Miguel Espinoza. Het ensemble richt zich op muziek die is geschreven door vrouwelijke componisten uit de barok.

Met het spelen van hun muziek wil het Kirsti Consort hen de waardering schenken die ze verdienen en in het algemeen tijdens hun leven niet kregen. Deze componistes waren courtsanes, nonnen en alles wat zich daartussen bewoog. Deze grote diversiteit wordt weerpiegeld in de muziek. Maar het spelen van bewerkingen van moderne componistes, zoals de veelzijdige IJslandse Björk, wordt niet geschuwd.

Dat de groep aan de weg timmert is al duidelijk met optredens in grote concertzalen en de productie van de eerste CD’s. Kristi Consort mag zich ook winnaar noemen van de Fontys Toonzaal Kamermuziekwedstrijd 2016. Op de 26ste is het ensemble (helaas zonder de Finse Kirsti Apajalahti) te gast op Kasteel Heeswijk, waar ze het koffieconcert zal verzorgen.

Programma

– Francesca Caccini (1587-1641) uit Primo Libro della Musiche (1618):’Regina Caeli laetare alleluia’, ‘Che t’ho fatt’io’ en ‘S’io men vo’
– Elisabeth Jacquet de la Guerre (1665-1729): Klavecimbelsonate
– Isabella Leonarda (1620-1704)
– Björk (Björk Guðmundsdóttir 1965): Yoga (1997)

Brasserie. Toegang vrij

zalmbroodje

Oerbrood met rauwe zalm ‘Prestige’

Een kopje koffie vooraf of een heerlijke lunch na het koffieconcert. Het kan allebei. Of een eindje wandelen door de schitterende natuur van het Landgoed Heeswijk. Kom en geniet. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren.
Tip van de chef: Rijkelijk belegd Oerbrood met Zalm.

Entree concert en kasteel

Gratis: Museumkaarthouders, beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar) en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk.
Betaald (overige bezoekers): een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon.
Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Over de musici

Miguel Espinoza

Miguel Espinoza, klavecimbel

De Mexicaanse klavecinist Miguel Espinoza studeerde bij Gaston Lafourcade, alvorens hij naar den Haag kwam om te studeren bij Jacques Ogg en Patrick Ayrton aan het Koninklijk Conservatorium. Daarnaast kreeg hij les in basso continuo en interpretatie van oude muziek van de organist Angelo Rossati. In 2011 en 2012 nam hij deel aan het festival oude muziek in Vancouver, waar hij les kreeg van Jacques Ogg, Jaap ter Linden en Wilbert Hazelzet. Aan het Conservatorium van Amsterdam kreeg hij masterclasses van Carole Cerasi. Hij was solist in Bach’s klavecimbelconcerten in Nederland en Mexico.

Anna Vala

Anna Vala Ólafsdóttir, alt

De IJslandse alt Anna Vala Ólafsdóttir begon op haar achtste met cello spelen en studeerde later cello en zang aan The Reykjavík College of Music. Ze studeerde zang bij Roberta Cunningham en Neil Semer in Berlijn en later bij Karin van der Poel en Dobrinka Yankova aan het Utrechts Conservatorium. Nu studeert ze bij Xenia Meijer en Sinan Vural aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Anna Vala zong in het koor van operaproducties als The Tempest door Holland opera in 2011 en Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk in 2012. Ze zong met verschillende ensembles, zowel vocaal als instrumentaal. Als solist trad Anna Vala vooral op in Nederland, maar ook in Oostenrijk, Duitsland en Ijsland.

Elianne Ardts cello

Elaine Ardts, cello

De Nederlandse celliste Elianne Ardts kreeg als zevenjarige haar eerste cellolessen van Wikkie Vis. Ze studeerde in de klas van Ran Varon aan het Utrechts Conservatorium, alwaar ze in 2015 cum laude afstudeerde. Momenteel studeert zij barokcello bij Viola de Hoog aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze won de tweede prijs op het Herman Krebbers Viool en Cello Concours in 2009 en was lid van het Euregio Jeugd Orkest, een orkest voor getalenteerde jonge Vlaamse en Nederlandse musici. Ze speelt zeer graag kamermuziek in zowel kleine als grotere bezetting.

Gegevens

Datum:
26 maart 2017
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352