Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Haydnorkest Kasteel Heeswijk

21 mei 2018 @ 12:00 - 13:00

Hydnorkest Kasteel Heeswijk

Het Haydnorkest Kasteel Heeswijk is een gelegenheidsorkest dat enkele keren per jaar samen concerteert. Er wordt vaak muziek gespeeld van en rondom Haydn. Haydn was in de 18e eeuw de huiscomponist op het collega-kasteel van vorst Esterházy. Jos de Hoon (dirigent, musicoloog, altviolist) en Axel Wenstedt (huisklavecinist/organist/fortepianist Kasteel Heeswijk) zijn de drijvende krachten achter dit orkest, waarin musici uit verschillende regionale orkesten meespelen.

De musici die op deze Tweede Pinkersterdag meespelen, zijn Gaby van Hoof, Pieter Jansen en Marina Visser (viool 1), Bekkie Doornweerd, Anja Henstra en Robert Weken (viool 2), Henk Godschalk en Herman Frijlink (alt viool), Jaap Corstens en Bea Schoenmakers (cello), Jos Mutter (contrabas), Axel Wenstedt (klavecimbel continuo), Jos Scheepers en Jan Zoll (hobo), Arno vd Heijden en Kees van Vliet (hoorn).
Het programma wordt herhaald om 14:00 uur.

Christiaan Moolenaars, hoornist

Christiaan Moolenaars, hoornist

Programma

Joseph Haydn (1732-1809) – Hoornconcert in D Hob.VIId:3 (1762)
Allegro – Adagio – Allegro
Solist: Christiaan Moolenaars
Joseph Haydn (1732-1809) – Symfonie in C no 2 Hob.I:2 (1760)
Allegro – Andante – Finale: Presto
W.A. Mozart (1756-1791) – Symfonie no. 15 KV 124 (1772)
Allegro – Andante – Menuetto & Trio: Presto

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Vandaag hebben we op de menukaart een keuze uit: Wrap tonijn (€ 6.75), Wrap geitenkaas (€ 6.75), Pistolet ham/kaas (€ 4,50), Kasteelsoep (€ 5,00), Appeltaart (€ 2,75), Honingtaart (€ 2,75) en Nougatine gebak (€ 2,75).
Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Over Christiaan Moolenaars

Hoornist Christiaan Moolenaars studeerde aan het Conservatorium van Maastricht bij Erich Penzel en Will Sanders. Daarnaast volgde hij lessen bij Hermann Baumann en Horst Ziegler. Op 18-jarige leeftijd werd hem de Burgemeester de Bruyn-prijs toegekend. Sinds 2006 is Christiaan solo-hoornist van het Limburgs Symfonie Orkest, en nu lid van de Philharmonie Zuid. Eerder had hij dezelfde functie bij het Stadttheater Pforzheim, de Philharmonica Hungarica en het Orchester der Landeshauptstadt Kiel. Hij is tevens lid van de Camerata Hamburg, een kamerorkest waarmee hij regelmatig als solist optreedt in de Laeisz-Halle in Hamburg.

Over dirigent Jos de Hoon

Dirigent Jos de Hoon is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als musicoloog, en gaf vele jaren muziekles aan middelbare scholen. Hij speelt als altviolist in diverse amateurorkesten en -ensembles, zoals kamerorkest Alveare Veghel, en hij was lid van het Valkenswaards kamerorkest en het “Rozen Kwartet”. Jos de Hoon is tevens lid van de Concertcommissie van Kasteel Heeswijk en werkt als vrijwilliger bij de Philharmonie Zuid-Nederland.

Gegevens

Datum:
21 mei 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352