Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Koffieconcert. Gitaarduo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis

18 februari 2018 @ 12:00 - 13:00

Gitaarduo Silvan de Smit en Iason Daskalakis

In dit koude jaargetijde gaan we met het gitaarduo naar warmere oorden en verwarmen ons aan de klanken uit het zuiden: Spanje en Zuid-Amerika. Het ambitieuze gitaarduo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis brengt een afwisselend programma met Zuid-Amerikaanse muziek van Piazzolla maar ook barokmuziek van Scarlatti! Het programma wordt afgewisseld met eigen composities van Iasonas Daskalakis.
Dit concert komt in de plaats van het koffieconcert ‘Pianotrio’s van Wolfgang Amadeus Mozart’.

Concertkoffie en meer in de Brasserie

Een kopje koffie voorafgaand aan het concert of erna, altijd lekker. Of gewoon na het bezoek aan het kasteel. U kunt ook kiezen voor een lekkere lunch of aangeklede borrel. Heerlijk na een wandeling over het landgoed. Bekijk onze kleine kaart voor de lekkernijen die we u kunnen serveren. Wat ons betreft: kom en geniet. De Brasserie is vrij toegankelijk.

Muzikaal programma

I. Daskalakis – Death Valley
E. Gismonti – Agua e Vinho
Pixinguinha – Charaga do Vovo
D. Scarlatti (1685-1757) – Sonata K. 162
A. Piazzolla – Andante uit Tango Suite
I. Daskalakis – Bridges

Over het gitaarduo Silvan de Smit en Iasonas Daskalakis

Silvan de Smit

Silvan de Smit

Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Aankomend schooljaar zal hij aan het 4e jaar van zijn Bachelor beginnen als student van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. Voordat hij aan het Conservatorium studeerde kreeg hij les van Dingeman Coumou aan de Streekmuziekschool Alphen en studeerde vervolgens drie jaar bij Lydia Kennedy.

Silvan heeft al verschillende successen geboekt met zijn gitaarspel. Hij trad op tijdens een gitaarfestival in de befaamde gitaarsalon in Enkhuizen en hij speelde met zijn gitaarkwartet in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco. Elk jaar bezoekt hij verschillende gitaarfestivals/symposia om inspiratie op te doen uit masterclasses. Zo heeft hij masterclasses gehad van o.a. Aniello Desiderio, Paul O’Dette, Thomas Müller-Pering, Mark Eden, Sabrina Vlaskalic en Laura Young.

Iasonas Daskalakis

Iasonas Daskalakis

Iasonas Daskalakis is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassiek gitaar onder de vermelding van “Excellence and 1st prize”. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene.

In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook ontwikkeld in compositie, piano en Indische muziek. Op dit moment studeert hij in zijn laatste jaar van zijn Bachelor. Een mastersopleiding in de richting van compositie voor film en tv ligt in het verschiet. Vooralsnog blijft hij lesgeven, optreden en componeren voor de klassieke gitaar.

Gegevens

Datum:
18 februari 2018
Tijd:
12:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Stichting Kasteel Heeswijk

Locatie

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4
Heeswijk-Dinther, 5473VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-292352